Više od tone smeća biće uklonjeno sa Palilule

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od tone smeća biće uklonjeno sa Palilule

U toku je čišćenje divljih deponija na teritoriji Gradske opštine Palilula, a radnici Javno-komunalnog preduzeća “Medijana” već su radili u Pasi Poljani. Iz Merošinske ulice na Ledenoj Steni takođe planiraju da uklone 200 kubika otpada.

Tokom avgusta planirana je sanacija 8 divljih deponija na Paliluli i uklanjanje ukupno 1.300 kubika otpada sa javnih površina. Akcija je počela u Lalincu, a nastavlja se u Pasi Poljani kod groblja i Merošinskoj ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Ledenoj Steni.

Lokacije na kojima je planirano čišćenje obišlo je opštinsko rukovodstvo, a predsednik Aleksandar Ždrale kazao je da je neophodan bolji inspekcijski nadzor kako građani ne bi bacali smeće.

Od nas se očekuje da sprečimo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji ugrožavaju životnu sredinu. U tome je potrebna bolja saradnja građana sa inspekcijskim službama grada i opštine – kazao je Ždrale.

Iz Pasi Poljanje su, kažu, uklonili 60 kubika smeća.

Nekontrolisano postupanje sa otpadom ugrožava životnu sredinu, površinske i podzemne vode, vazduh i zemljište – upozoravaju u Opštini.

Na terenu je, dodaju, bio i komunalni inspektor opštine Palilula.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.