Vanredna situacija u Hanu, Pčinjski okrug zavejan

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jan.2017, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Hanu, Pčinjski okrug zavejan

U Vladičinom Hanu proglašena je vanredna situacija, a postojeća mehanizacija ne uspeva da probije puteve do svih planinskih sela. Nanosi u Bosilegradu i do 2 metra, dok u vranjskim planinskim selima vatrogasci dostavljaju hranu i lekove starima i bolesnima.

Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović kaže da je, pored problema sa postojećom mehanizacijom kojom se ne uspeva probijanje svih puteva, najteže u desetak sela na području Kukavice i Grdeličke klisure >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gde je oko 1.000 stanovnika  odsečeno od sveta.

U Bosilegradu su već danima sva mehanizacija i ljudstvo na terenu kako bi se došlo do najudaljenijih mahala.

Radimo u 3 smene. Dosta je starih i bolesnih kojima mora da se dostavi hrana i lekovi. Visina snežnog prekrivača je i do 2 metra – kaže Zaharijev.

U Vranju, uz ogromne napore, u noći između subote i nedelje rasčišćen je put od Krive Feje do Planinarskog doma na Besnoj Kobili, potvrđeno nam je u Štabu za vanredne situacije u Vranju.

Prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Slobodana Milenkovića, vatrogasno-spasilačke jedinica su stalno na terenu. Ekipe su u selima Poljaničkog kraja gde je sada situacija nešto bolja, pa se stanovništvu dostavljaju hrana i lekovi.

U Poljanici se dostavljaju hrana i lekovi; foto: I.M.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.