Izvor: JUGpress.com, 06.Sep.2020, 09:50

Ustanova Mara spremna za prijem štićenika

NIŠ

 Informacije koje dobijamo iz Doma zdravlja kada se radi o epidemiji kovida govore da je za sada situacija mirna i stabilna, istakla je na konferenciji za novinare zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ona je dodala da je grad prate}i upustva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, doneo obavezujuću preporuku ustanovama iz  oblasti socijalne zaštite kako da zaštite svoje štićenike. U ovom slučaju se konkretno radi o Ustanovi ‚‚Mara‚‚ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za decu sa smetnjama u razvoju.

                   ‚‚Imamo veliki broj roditelja sa zahtevom za smeštaj korisnika u Ustanovu Mara, a u pitanju je dnevni boravak. Ono što smo doneli kao odluku poštujući sve preporuke Kriznog štaba je da će se  u Mari raditi sa decom čiji roditelji ne mogu da brinu o njima tokom celog dana zbog posla‚‚ – kazala je Dušica Davidović.

                   Korisnici usluga Ustanove Mara, prema njenim rečima, biće raspoređeni u grupama.

                  ‚‚U grupama neće biti više od pet korisnika sa kojima će raditi dva vaspitača, defektologa, koji će  održavati i fizičku distencu među decom jer je za to potrebno zbog smetnji koje oni imaju da to čini odrasla osoba koja se stara o njima‚‚- objasnila je Dušica Davidović.

                    Kao grad smo, što nismo bili obavezni, dodala je ona, obezbedili smo  maske za sve zaposlene u Ustanovi „Mara“ ali i za sve štićenike ove ustanove.

                    ‚‚Svi zaposleni su , na preporuku Ministarstva, uradili kovid test. Uradiće se i PSR test za korisnike koji dolaze, nabavljeni su i  bezkontaktni toplomeri tako da će svakom korisniku koji izjutra dolazi biti izmerena temperatura od strane lekara koji rade u „Mari“. Budući da sva ta deca sa roditeljima do ustanove dolaze autobusom postoji opasnost da su izloženi opasnosti‚‚- istakla je Davidović.

                 U Ustanovi Mara su dezinfikovane sve prostorije i sve što štićenici koriste tako da je u potpunosti spremna da primi korisnike.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.