Izvor: JUGpress.com, 11.Jun.2023, 16:29

Uspešno operisana pacijentkinja nakon moždanog udara

NIŠ

Na Klinici ka kariohirurgiju UKC Niš urađena je još jedna, prva operacija takve vrste, kojom su lekari spasili još jedan život, a pacijentkinja koja je operisana nakon uspešnog oporavka je napustila Kliniku i sada se nalazi na kućnom lečenju. Prema rečima profesora dr Dragana Milića, direktora Klinike, to je „još jedan značajan iskorak  u stručnom smislu za ovu klinuku“.

                       „Sa naše Klinike za kardiohirurgiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << UKC Niš otpuštena je na kućno lečenje pacijentkinja koja je operisana u akutnom ishemijskom cerebrovaskularnom inzultu, šlogu. Ovo je prva operacija te vrste na našoj klinici gde je urađena endarterektomija karotidne arterije 45 minuta od nastanka masivnog šloga. Nakon 6 dana u komi pacijentkinja se probudila bez ikakvih neuroloških sekvela. Danas je otišla kući svojoj porodici“, rekao je direktor ove klinike profesor doktor Dragan Milić.

                    Dr Dragan Milić je još jednom ponovio da je se ponosi dokrorima sa Klinike.

                   „Ponosan sam na doktora Nenada Ilića i njegov tim hirurga koji su izveli ovu operaciju, na anesteziologe i sestre u intenzivnoj nezi koji su u postoperativnom periodu vodili računa i brinuli da težak i zahtevan oporavak bude uspešan i brz“, dodao je Milić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Uspešno operisana pacijentkinja nakon moždanog udara

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 15:33

Na Klinici ka kariohirurgiju UKC Niš urađena je još jedna, prva operacija takve vrste, kojom su lekari spasili još jedan život, a pacijentkinja koja je operisana nakon uspešnog oporavka je napustila Kliniku i sada se nalazi na kućnom lečenju. Prema rečima profesora dr Dragana Milića, direktora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.