Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2023, 08:17

Uskoro novi vrtić na Bulevaru Nemanjića u Nišu

NIŠ

Centralna Gradska opština Medijana dobiće za dva meseca još jedan vrtić koji će se nalaziti u prostorijama Mesne kancelarije Božidara Adžije, u kome će biti mesta za 110 mališana a ukupna cena renoviranja biće 43 miliona dinara.

Rekonstrukcija ovog prostora je počela a radove je obišla i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa svojim saradnicima. Prostor za novi vrtić bruto površine od 450 kvadrata u kome će boraviti 110 mališana rekonstruiše Grad Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića. Najvljen je početak radova na izgradnji novog vrtića u Gardskoj opštini Pantelej kao i vrtića u selu Trupale koji će se graditi iz temelja. Uplanu i rekonstrukcija zgrade u Duvaništu koja će, takođe, biti pretvorena u novi vrtić. Izgradnjom novih vrtića, zajedno sa vrtićima koji su već otvoreni u naseljima Brzi Brod i 9.maj lista čekanja u PU „Pčelica“ značajno se smanjuje.

                  „Sa Fondacijom Novaka Đokovića dogovorili smo rekonstrukciju nekadašnje Mesne kancelarije, ukupno će biti uloženo oko  43 miliona dinara plus  oprema  koju donira Fondacija. Nadam se da će ovo značiti  pre svega porodicama koje žive u našoj najvećoj opštini Medijana, a s obzirom na  to da planiramo još dva vrtića na ovoj opštini, mislim da će to biti dovoljno. Tu nećemo  stati jer je naš cilj da listu čekanja svedemo na nulu“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                 Dodala je da će Grad Niš nastaviti i sa plaćanjem subvencija, odnosno da dotira boravak dece u vrtićima,  do pune ekonomske cene.

                 „Sada roditelji plaćaju plaćaju 4.000 dinara, a grad dotira oko 14.800 dinara i to važi i za državne i za privatne vrtiće koji imaju ugovor sa Gradom“, kazala je gradonačelnica Sotirovski i dodala da postoji mogućnost da i Grad Niš mođe da da besplatne  vrtiće kao Beograd a koji će to trenutak biti videće se.

                  Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora KLER-a renoviranje vrtića trajaće 60 dana.

                „Vrtić će biti kapaciteta za 110 dece, radi se  o 450 kvadrata prostora gde će četiri grupe boraviti. Projekat je urađen po svim standardima koje struka propisuje. Objekat će imati poseban ulaz za ekonomski deo, glavni ulaz za roditelje i mališane, izdvojen izlaz za dvorište vrtića, rampu za pristup kolicima, izdvojen deo za vaspitače. Gradska  opština Medijana dobiće savremen vrtić gde će mališani boraviti“, kazao je Radivojević.

                 Vanja Janačković je ispred PU „Pčelica“ istakla da je izgradnja novih vrtića u gradu od posebnog značaja ne samo za njihovu ustanovu već  pre svega za roditelje.

                  „Dobijanje još jednog novog vrtića od velikog je značaja za PU „Pčelica“, kao što su nam značila i dva prethodno izgrađena ali i ovi koji su  najavljeni. Na taj način bi nestala lista čekanja mada je to promenljiva kategorija jer zavisi od broja dece koja se rode“, kazala je Vanja Janačković naglasivši da se nikada do sada nisu brže i više gradili vrtići.

                    Dodala je da prostor koji će sada biti pretvoren u vrtić posebno važan za roditelje sa teritorijie opštine Medijana jer evidencija PU „Pčelica“ pokazuje najveći broj dece na listi je iz ove opštine. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.