Izvor: JUGpress.com, 13.Mar.2024, 22:08

Uručeni vaučeri za omladinske projekte

VLASOTINCE

Na teritoriji opštine Vlasotince ima veliki broj neformalnih grupa koje su podosta aktivne i sve one realizuju programe koje su od značaja za sredinu u kojoj žive i rade.

U nedostatku finansijskih sredstava vlasotinačka mladost pravi projekte za koje sredstva dobija od lokalne samouprave , Divac fondacije i nemačke organizacije GIZ. Danas u velikoj sali skupštine opštine Vlasotince upriličena je dodela vaučera za projekte mladih u ukupnoj vrednosti od 1.820.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dinara.

Vladimir Kocić, zamenik predsednika opštine Vlasotince u svojoj kratkoj besedi iskazao je veliko zadovoljstvo što iz godine u godinu ima kako nekadašnje tako i nove učesnike na konkursu za omladinske projekte koji se rade u sadejstvu sa Divac fondacijom i nemačkom organizacijom GIZ.

Prošle godine dodeli smo 19 vaučera, a ove 21, što znači da raste interesovanje za ovu vrstu vašeg aktivizma. Po meni, još je važnije da ste vi prepoznali svoju opštinu kao podsticajno okruženje za realizaciju određenih ideja, kojima možete poboljšati prostor u kome provodite svoje slobodno vreme. Tradicija saradnje opštine Vlasotince i Divac fondacije duga je više od deset godina. Osim podrške koju dobijaju projekti neformalnih grupa mladih, vrlo je važna i saradnja u delu podrške socijalno ugroženim domaćinstvima naše opštine. Tako smo zajedno radili na poboljšanju uslova vodosnabdevanja, sređivali smo fasade, zidali kupatila, nabavljali deo nameštaja za domaćinstva, a stizali je i podrška u osnovnim životnim namirnicama, odeći, obući i novogodišnjim poklonima. Namera nam je da i ubuduće sarađujemo sa Divac fondacijom i to na obostrano zadovoljstvo – rekao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.Zadovoljstvo je raditi sa mladim ljudima koji imaju inicijativu i koji veruju da svojim angažovanjem mogu da doprinesu boljitku zajednice. Pojedini od vas su i ranije konkurisali u okviru neformalnih grupa i drago mi je da ste nastavili sa svojim aktivizmom. Verujem da možete da prenesete pozitivne utiske onima koji su prvi put aplicirali. Ispostavilo se da je ovo dobar način da pokrenemo mlade ljude da neke svoje ideje pretoče u projekte i da ih potom realizuju širom naše opštine. Ove godine podržali smo 21 projekat, ukupne vrednosti 1.820.000 dinara, od čega je opština Vlasotince izdvojila milion dinara, a Divac fondacija 820.000 dinara – rekao je član Opštinskog veća, Milan Ranđelović uz želju da se svi projekti relizuju na pravi način.

Vaučer za projekat učenika

Gimnazije ,,Stevan Jakovljević”

ZA KORAK BLIŽE KNjIZI

Izuzetno vredni i preduzimljivi gimnazijalac Petar Veljković u svoje ruke sav srećan držao je vaučer u iznosu na 98.352 dinara.

Iskazujem veliku zahvalnost nadležnoj komisiji koja nam je odobrila 98.352 dinara za našu neformalnu grupu mladih ljudi iz Vlasotinca, odnosno za učenike Gimnazije ,,Stevan Jakovljević”, za projekat pod nazivom ,,Za korak bliže knjizi”. Sam naziv projekta nas obavezuje da usitinu budemo bliži knjizi i da je knjiga najveći prijatelj nas mladih i da joj se upravo zbog tog moramo još više približiti – rekao je u jednom dahu Petar i uz put uputio pozdrave svom dedi Dušanu iz Orašja. (kraj) VS/SMI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.