Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2022, 19:56

Uređuje se park na Trgu Kralja Aleksandra

NIŠ

  Na Trgu kralja Aleksandra  počelo je renoviranje parka u kome su samo pre nekoliko dana pokidane žice za osvetljenje spomenika kralju Aleksandr, a skinuto je i nekoliko plača iz postamenta spomenika. Renoviranje parka počelo je zamenom osvetljenja  koje je dotrajalo, a prema rečima gradonačelnice Niša koja je posetila radnike koji rade na ovim poslovima, uređenje parka  biće po fazama. Kada radovi budu završeni biće to nova zelena oaza u gradu kojom  će se ponositi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kako stanari iz okolnih zgrada tako i sve Nišlije. Da park zaslužuje novi izgled, kazala je Sotirovski, potvrđuje i to da se nalazi u samom centru grada, ali i podatak da su građani često ukazivali na to da je parku potrebno novo zelenilo koje bi oplemenilo ceo prostor.

                     Sotirovski je dodala da je  pored zamene osvetljenja u planu i postavljanje novog zalivnog sistema, sadnja novog zelenila, zamena klupica i đubrijera.

                    „ Park na Trgu kralja Aleksandra radićemo fazno. Najpre će biti zamenjena dotrajalo osvetljenje. Promeniće se postojeći i dodati novi stubovi kako bi park bio dovoljno dobro osvetljen i ne bude u mraku. Zajedno sa JKP „Medijana“ planiramo šta dalje. Zasadiće se trava i nedostajuće zalenilo, ugradiće se pop ap zalivni sistem. Uslediće sadnja novog zelenila, promenićemo klupe i dotrajale đubrijere i park će dobiti jedan sasvim novi izgled na ponos sugrađana koji žive u okolini i svih Nišlija. Biće ovo jedna lepa oaza za odmor“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                    Ona je dodaje da će odluka da svaki veći park ima svog čuvara koji će fizički biti prisutan i te kako značiti, jer će oni moći će da ukazuju 24 sata šta se to loše u parku dešava, a da se na taj način štiti sve ono što se u Gradu radi i gradi.

                      „Čuvare u parkovima možemo da očekujemo odmah posle usvajanja sistematizacije u JKP „Medijana“. Oni će postojećeg kadra neke ljude rasporediti na ta mesta. Smatram da video nadzor ne bi pomogaotoliko koliko može da pomogne čovek koji se nalazi na licu mesta i eventualno sam spreči stvari koje nisu dobre ili da pozove komunalnu ili miliciju. Javni toaleti će tokom letnjih meseci imati produženo radno vreme , da budu uredni i čisti, a to će biti ogledalo našeg grada, kako za turiste, tako i za naše Nišlije. U niške parkove se dugo nije ulagalo, sada ima para i oni će postati lepe zelene oaze“, istakla je Sotirovski.

                                   Postavljanje novog i zamena dotrajalog osvetljenja u parku na Trgu Kralja Aleksandra poverena je Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje oosba sa invaliditetom „Elmont“,a radove u parku zajedno sa gradonačelnicom i njenim sradnicima obišla je Gordana Labović, direktorka ovog preduzeća.

                           „Radimo prvenstveno osvetljenje. Zamenićemo 21 stub a deset stubova su sa novim temeljem, vrednost radova je 10 miliona dinara“, kazala je Gordana Labović i dodala da  veliku zahvalnost duguje Gradu i gradonačelnici što su njihovom preduzeću poverili radove.

                         Slobodan Forcan, lekar u penziji živi u neposrednoj blizini parka na Trgu kralja Aleksandra i prezadovoljan je početkom njegovog uređenja.                            „U parku uvek ima dece, tu su i studenti sa Pravnog i Elektronskog fakulteta, a stanari iz okolnih zgrada rado popodneva provode u ovom prostoru koji saslužuje što lepši izgled. Jako me je obradovao početak uređenja parka i nadam se da će biti lep kao i onaj kod SUD-a koji je, takođe, preuređen“, kaže ovaj Nišlija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.