Izvor: JUGpress.com, 20.Maj.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjeni u jedinstvenu Demokratsku stranku

VRANJE

U Beogradu su se juče ujedinile Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju u jedinstvenu Demokratsku stranku. Usvojen je proglas koji je Gradski odbor vranjskih demokerata prosledio medijima.

„Polazeći od činjenice da je demokratija u Srbiji ozbiljno ugrožena autoritarnom vlašću i da su sve demokratske institucije u Srbiji uništene ili obezvređene; Svesni činjenice da je neophodno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i programskoj platformi koje će se suprotstaviti uništavanju demokratske perspektive Srbije; Mi, pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju – koji imamo srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, donosimo odluku da se ujedinimo u DEMOKRATSKU STRANKU.

Sa ciljem da se zajednički borimo za evropske vrednosti i ulazak u EU; za poštovanje ljudskih prava; za slobodu medija i poštene izbore; za podelu vlasti i vladavinu prava u kojoj će sudstvo biti nezavisno i u kojoj će se Ustav i zakoni bezuslovno poštovati; za parlament koji će biti najviše zakonodavno telo, središte demokratske debate, ali i kontrolor izvršne vlasti koja neće izlaziti iz svojih ustavnih i zakonskih okvira; za uređen privredni ambijent koji počiva na socijalnoj pravdi i u kojem će biti omogućen slobodan rad sindikata uz stalni dijalog i međusobno uvažavanje poslodavaca i radnika; za razvoj dobrosusedskih odnosa i trajnog mira u regionu; kao i za budućnost Srbije u kojoj će svi građani imati jednake šanse i jednak status pred zakonom, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest ili političko opredeljenje“.

Ujedinjenju su prisustvovali i predstavnici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke iz Vranja. Okupili su se oko ideje da se jačanje jedinstvene Demokratske stranke nastavi i u danima koji dolaze, u borbi za jednake izborne uslove, za demokratiju i svrgavanje vlasti koja proklamuje bezakonje i nasilje. Otvorena su vrata i svim drugim strankama i pokretima koji žele da se pridruže ili vrate Demokratskoj stranci, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, navodi Gradski odbor DS Vranje.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

(Re)organizacija – šta se kuva u opozicionoj kuhinji

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 08:39

Pre pet godina Demokratsku stranku napustili su njen bivši predsednik Boris Tadić i potpredsednik Dušan Petrović. Juče su joj se vratile Socijaldemokratska stranka i partija Zajedno za Srbiju. Pre pet godina DS je napustio i nekada najbolji vaterpolista sveta Aleksandar Šapić. Predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.