Uhapšen lekar-veštak zbog mita

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lekar-veštak zbog mita

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno – informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su V.K. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, D.J. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u pomaganju, kao i I.Đ. (1961) i A.M. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izvršili krivično delo davanje mita.

Osumnjičeni V.K. se tereti da je tokom septembra i oktobra prošle godine, u svojstvu lekara specijaliste-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, preko osumnjičenog D.J. zahtevao i primio novac u iznosu od 96.000 dinara od A.M i 300 evra od I.Đ. da bi doneo pozitivan nalaz u vezi sa zahtevima za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, navodi policija.

Sumnja se da je V.K. nakon izvršenja ovog krivičnog dela podelio novac sa osumnjičenim D.J.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužilaštvu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.