Ugašen veliki požar na Staroj planini

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen veliki požar na Staroj planini

Skoro 350 hektara uglavnom trave i niskog rastinja je izgorelo nedaleko od sela Topli Do, nakon što se veliki požar koji je buknuo na bugarskoj strani planine preneo i na zapad.

Goreli uglavnom trava i nisko rastinje; Foto: JV / P. B.Vatra je najpre zahvatila deo planine koji se zove Vražja glava, istočno od najvišeg vrha, Midžora, a počela da se približava selu Topli Do. Ipak, veća šteta je sprečena.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a u Pirotu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Miljan Pančić kažu da su sprečili da vatra zahvati šume, a da je sve ugašeno uz velike napore.

Teren je veoma nepristupačan. Jedinica iz Pirota je terenskim vozilom išla tri i po sata, pa zatim još preko 3 sata pešaka i tek tada mogla da otpočne gašenje - kaže Pančić.

Pančić kaže da je vest o požaru stigla u četvrtak nešto pre podneva, a da je požar potpuno ugašen u subotu tokom dana.

Zasada nema preciznih informacija šta je na bugarskoj strani izazvalo požar, niti kolika je tamo šteta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ugašen veliki požar na Staroj planini

Izvor: OkRadio.rs, 30.Nov.2016

Skoro 350 hektara uglavnom trave i niskog rastinja je izgorelo nedaleko od sela Topli Do, nakon što se veliki požar koji je buknuo na bugarskoj strani planine preneo i na zapad. Vatra je najpre zahvatila deo planine koji se zove Vražja glava, istočno od najvišeg vrha, Midžora, a počela da se...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.