Uča Ljubišino prvo jedan

Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uča Ljubišino prvo jedan

LESKOVAC

Ljubiša, jedan od najomiljenijih učitelja, dobio je svoju novu generaciju đaka prvaka.

Njih dvadeset devetoro biće đaci I/1 osnovne škole „Vasa Pelagić“.

Za prvi čas je upriličeno slikanje, grupno i ponaosob sa učiteljem, ali su prvaci i obojili crno-bele slike koje su bile na zidu. Učitelj Ljubiša kaže da je u ovu školu ove godine upisano 82 učenika.

„Njima je ovo najlepši, najsrećniji i najradosniji dan u životu. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dan kada se polazi u školu, kada se otvara prva stranica jednog najlepšeg dela života. Zato odrasli, a pogotovu mi koji radimo u školi i njihovi roditelji, moramo učiniti sve da im ovo bude dan koji će im ostati za nezaborav. Decu obično plaši sve što je novo, nepoznato. Na nama je da im taj strah uklonimo i da se oni od prvog trenutka svog boravka u školi osećaju prihvaćeno, srećno, da stvore simpatije prema njoj, da shvate da je škola njihova druga kuća i da će u njoj, pre svega, biti srećni, da će steći mnogo novih drugova, a pre svega da će dobiti nova znanja. Ta znanja će im kasnije pomoći da hrabro koračaju kroz život.“

Mina Nikolić misli kao i njen učitelj, očekuje da u školi nauče mnoge stvari, da još lepše crtaju, pišu, pevaju, da uče… Prvi utisci su lepi, lepa je učionica, dobar je učitelj, a ona je potpuno opremljena što se tiče knjiga, sveski i ostalog pribora. Nekoliko drugara su sa njom bili u vrtiću, tako da okruženje nije baš potpuno novo.

Lazar Đorđević je nestrpljivo čekao da pođe u školu. Zna da su to nove obaveze, ali i lepe stvari, jer će upoznati nove drugove i drugarice. Već zna slova, ali je siguran i da će učitelj imati šta da mu pokaže i da on to nauči.

Čitavo I/1 glasno obećava da će da budu dobri i vredni učenici, za ponos učitelju i roditeljima.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.