Ubica proglašen neuračunljivim

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jan.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica proglašen neuračunljivim

Meštanin planinskog sela Zavidinci P.S.(47), koji je u avgustu prošle godine ispred seoske prodavnice ubio svog rođaka P.P.(52) iz istog sela, proglašen je apsolutno neuračunljivim pa je Više tužilaštvo u Pirotu od Višeg suda zatražilo da mu se izrekne mera obaveznog lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Kako se navodi u izveštaju sa psihijatrijskog veštačenja, dostavljenom tužilaštvu, P.S. je počinio ubistvo u stanju apsolutne neuračunljivosti, odnosno bez >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << predumišljaja.

Posle ovakvog izveštaja sa psihijatrijskog veštačenja, izvršena je i prekvalifikacija krivičnog dela, pa se P.S. više ne tereti za krivično delo ubistva, već za nanošenje teške telesne povrede kvalifikovane smrću.

P.S. je 7. avgusta prošle godine ispred seoske prodavnice u selu Zavidince udario pesnicom u glavu svog rođaka P.P. iz istog sela, koji je od siline udarca pao na zemlju i udario glavom o ivičnjak.

P.P. je podlegao povredama na putu ka pirotskoj Opštoj bolnici.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.