U školi u Brestovcu rekonstruisan WC

Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U školi u Brestovcu rekonstruisan WC

BRESTOVAC

Osnovna škola ”Branko Radičević” u Brestovcu, konačno je rešila jedan od najozbiljnijih problema.

Završena je rekonstrukcija sanitarnog čvora, čime su konačno obezbedjeni dobri sanitarno-zdravstveni uslovi za boravak dece.

U školi, izgradjenoj 1902. godine, mnogo toga je dotrajalo, a na stogodišnjicu postojanja, zamenjena je krovna konstrukcija i to je jedina ozbiljnija investicija u školsku zgradu. Ipak, najveći problem, a to su, prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svake kontrole, zapisnički konstatovali i inspektori, predstavljao je četiri decenije star sanitarni čvor, koji je bio gotovo neuslovan za korišćenje. Od danas, tamo se može videti sasvim nova slika:

–          Uradili smo prvu fazu sanacije muških toaleta u školi. Projekat je vredan milion i 3oo hiljada dinara. Radove ćemo nastaviti tokom drugog dela raspusta i nadam se da ćemo do početka drugog polugodja, završiti ceo posao.Prošlog meseca završili smo rekonstrukciju ženskog toaleta, a planirano je da u jednom delu sanitarnog čvora, bude izgradjen toalet namenjen učenicima sa posebnim potrebama. Njih trenutno u školi nema, ali ako želimo da ispoštujemo najmodernije standarde, pripremićemo sve što je potrebno. Sanitarni čvor je, inače, izgradjen 1973. godine i predstavljao ”rak ranu” ove škole. Zadovoljan sam što smo konačno rešili ovaj problem, kaće direktor, Marko Randjelović.

U Brestovcu nema kanalizacije, pa su školski toaleti bili povezani na septičke jame. Svaka ozbiljnija padavina izazivala bi gomilu problema, te je zahtev Saveta roditelja ka lokalnoj samoupravi bio da se pripritetno reši pitanje  neuslovnog sanitarnog čvora.

–          Ovo je dugogodišnji problem škole u Brestovcu. Lokalnoj samoupravi stalno smo upućivali zahteve da se nadje rešenje. Sada naša deca imaju uslove za bezbedno korišćenje toaleta, bez straha da će im zdravlje biti ugroženo. Zahvaljujemo upravi škole, ali i gradu, koji je razumeo potrebe ove dece i konačno našao načina da im obezbedi bolje uslove za boravak i učenje, istakla je Suzana Veličković, član Školskog odbora ispred Saveta roditelja.

U ovoj godini, grad će izdvojiti značajna sredstva za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u najmanje deset škola, naglašava Šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj, Bojan Tojaga.

–          Ja se nadam da će biti i svih 12, u kojima ćemo kompletno obnoviti sanitarne čvorove. Pre otprilike mesec dana, taj posao smo završili u Srednjoj školi u Vučju, do kraja februara i ovde, u Brestovcu ćemo privesti kraju radove, ali ima još obrazovnih ustanova u kojima je potrebno uraditi rekonstrukciju toaleta. Na teritoriji grada Leskovca, još uvek ima škola, koje koriste poljske WC-e, što je nedopustivo u 21. veku. One su naš prioritet u ovoj godini. Najpre ćemo izgraditi sanitarne čvorove u njima, a potom srušiti ”poljske”, u želji da što pre zaboravimo kako neka su neka deca, do danas bila primorana da ih koriste.

Samo za različite infrastrukturne radove na i u objektima osnovnih škola na teritoriji grada, lokalna samouprava je ove godine planirala 65 miliona dinara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.