U prokupačkim selima masovno kradu vodu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prokupačkim selima masovno kradu vodu

75 domaćinstava u desetak prokupačkih sela nelegalno je priključeno na vodovod, otkrila je dvonedeljna kontrola komunalne inspekcije i JKP “Hameum”.

Prema rečima direktora “Hameuma“ Aleksandra Simonovića zbog toga što meštani sela oko Male Plane nelegalno koriste vodu sa gradskog vodovoda i za polivanje bašti, legalni potrošači u ovim selima često ostaju bez vode ili imaju slab protok.

Zbog nelegalnih potrošača u selima Mađare i Bresničić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gotovo da nema vode. To je problem koji ćemo rešiti, jer ćemo prvo opomenuti sve one koji su nelegalno priključeni da legalizuju priključke, a ako to ne urodi plodom, protiv njih će nadležna inspekcija podneti prijave - kaže Simonović.

Upozorava i da postoji mogućnost zagađenja vode, jer “onaj ko sam buši cev i priključuje se na gradski vodovod može da zagadi pijaću vodu”.

Simonović kaže da će nakon kontrole sela, biti proveravani i priključci u gradu.

Inače, priključak na vodovod sa bušenjem cevi košta 19.000 dinara, a ukoliko se obavljaju i dodatni radovi, poput bušenja asfalta, radovi se naplaćuju po utvrđenom cenovniku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U prokupačkim selima masovno kradu vodu

Izvor: B92, 13.Avg.2015

U desetak prokupačkih sela 75 domaćinstava nelegalno je priključeno na vodovod, otkrila je dvonedeljna kontrola komunalne inspekcije i JKP “Hameum”...Prema rečima direktora “Hameuma“ Aleksandra Simonovića, zbog toga što meštani sela oko Male Plane nelegalno koriste vodu sa gradskog vodovoda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.