U Vranju počela 10. Školska olimpijada

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju počela 10. Školska olimpijada

Kroz takmičenja u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu učenici iz cele Srbije takmičiće se do 15. maja na 10. Školskoj olimpijadi u Vranju.

Nakon današnjih takmičenja, svečano otvaranje najavljeno je za utorak i označiće ga defile učesnika koji će krenuti iz Ulice 29. novembra, zatim će proći kroz Ulicu Ive Lole Ribara i pešačkom zonom će doći do Trga Staniše Stošića.

Najbolji đaci - sportisti iz Vranja poneće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << olimpijski plamen, a najboljem među njima pripašće čast da zapali gorionik sa olimpijskim plamenom.

Najavljeno je da će se prisutnima obratiti šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

U umetničkom delu programa nastupiće glumci Pozorišta “Bora Stanković", kao i članovi GKUD ,,Sevdah", učenici Gimnazije i Muzičke škole „Stevan Mokranjac", deca iz Predškolske ustanove i orkestar Nenada Mladenovića.

U organizaciji Sportskih igara mladih za građane Vranja i učesnike najveće balkanske sportske manifestacije, u subotu, 14. maja, od 19:30 na Trgu Staniše Stošića biće održan i koncert Željka Vasića.

Inače, Sportske igre mladih se održavaju pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život".

Održavanje Olimpijade su podržali Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Počele Olimpijske igre osnovaca i srednjoškolaca u Vranju

Izvor: Blic, 09.Maj.2016

Takmičenjima u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu, u Vranju su počele desete Olimpijske igre učenika Srbije...Do 15. maja na 20 terena u Vranju, Vladičinom Hanu i Nišu, u 15 sportskih disciplina takmičiće se 7.000 osnovaca i srednjioškolaca iz svih krajeva Srbije...Najbolji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.