Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2021, 19:25

U Vranju otvorena izložba slika „Kosmos“

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u petak je priređena izložba slika Ljubinke Bube Tasić, umetnice iz Vranja.

Do sada je imala dve samostalne, a učestvovala je i na više grupnih izložbi. Ova postavka nosi naziv „Kosmos“, a zbog epidemiološke situacije, nije bilo svečanog otvaranja.

Ljubitelji likovne umetnosti moći će da je razgledaju do 23. marta, svakog radnog dana od 9 do 17 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << časova.

Autorka izložbe rođena je 1947. godine u Vranju, gde je završila Višu pedagošku školu, na grupi za matematiku, a kasnije i Ekonomski fakultet u Skoplju, odsek pedagogija.

Radila je kao nastavnik matematike u Ekonomskoj školi u svom rodnom gradu, zatim kao sekretar, nastavnik matematike i pedagog u Narodnom univerzitetu u Vranju.

Predavala je i u Jugoslovenskoj dopunskoj školi u Njujorku.

Govori tečno engleski i francuski, a služi se i grčkim jezikom.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Izložbom Aleksandre Kokotović otvorena sezona u galeriji vranjanskog Narodnog muzeja

Izvor: RTS, 01.Mar.2021, 13:18

U dve galerije u Vranju izložene su slike tamošnje umetnice i gošće iz Beograda. To su prve postavke ove godine, a galerije nastavljaju da rade u restriktivnom režimu. . Tragove nesvesnog, zabeležila je Aleksandra Kokotović na slikama, informacije koje dopiru iz snova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.