U Pčinjskom okrugu do danas proglašene 43 izborne liste

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pčinjskom okrugu do danas proglašene 43 izborne liste

Najviše lista u Pčinjskom okrugu, čak 8, proglašeno je do sada u Vladičinom Hanu gde su stranke i grupe građana za 37 mesta u lokalnom parlamentu predložile 286 kandidata, što znači da na svako mesto u tamošnjoj Skupštini konkuriše skoro 8 kandidata.

Stranke u Hanu su inače i na prethodnim lokalnim izborima 2012. godine sa 15 odborničkih lista prednjačile u Pčinjskom okrugu.

Najmanje lokalnih listi, samo po dve, proglašene su u Bosilegradu i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Trgovištu – sredinama u kojima sadašnje lokalne vlasti imaju dvotrećinsku skupštinsku većinu.

U Vranju je do jutros proglašeno 7 lista sa ukupno 425 kandidata za 65 mesta u Skupštini grada.

U Bujanovcu i Preševu, opštinama sa većinskim albanskim stanovništvom, proglašeno je 14 lista, 9 albanskih partija, 4 srpske i jedna romska. Kao i na prethodnim izborima, albanske partije u Bujanovcu svrstale su se u 3 kolone, dok će bujanovački Srbi, posle višemesečnih “jalovih” pregovora, na izbore izaći sa 4 odvojene liste.

U svim pčinjskim opštinama, osim Bujanovca i Preševa, na rednom broju 1 na lokalnom glasačkom listiću naći će se Srpska napredna stranka i lokalne liste “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“.

Ipak, od svih lokalnih samouprava u ovom okrugu, gde ukupno 1.501 kandidat konkuriše za 287 mesta u lokalnim skupštinama, samo su Grad Vranje i Opština Vladičin Han na svojim sajtovima lokalne izbore i ono što ih prati, učinili dostupnim građanima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.