Izvor: JUGpress.com, 08.Feb.2024, 16:57

U Lebanu izabrani predsednik i sekretar Skupštine

LEBANE

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Lebane za predsednika ovog organa izabran je Boban Pejić, diplomirani inženjer poljoprivrede, rođen 1965. godine. On je bio na listi „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“, a ovu funkciju je obavljao i u prethodnom sazivu. Za njega je glasalo 23 odbornika, protiv je bilo 3, a jedan listić je bio nevažeći. Zahvaljujući se na izboru, Pejić je ocenio da je trebalo da desetak godina da se dođe do stabilizovanja vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Lebanu.

„Lebane je sa dna liste najnerazvijenijih opština, koje su mnogi nazivali prototipom siromaštva, došlo do toga da bude jedno od najprozivanijih u pozitivnom smislu u poslednje vreme. mi smo opština i u kojoj je održana sednica povodom prvih sto dana rada Vlade Srbije, što nikad nije bilo. opština smo u koju se ulaže i to je ono za šta se mio borimo. Vrata ove vlasti i ove opštine su otvorena za sve građane Lebane. Pozivam odbornike opozicije i sve one koji žele da unapredimo standard i život građana opštine Lebane, da nema sukoba i da shvatimo jedno, da zajednički ne treba da kočimo razvoj opštine, već da iskoristimo ovu priliku, ove rezultate koje imamo i da unapredimo život Lebana. Da zadržimo mlade, da radimo na prosperitetu i boljem životu. Otvoren sam za sve predloge, za kritike onoga što ne radimo dobro…“

Na predlog Bobana Pejića za sekretara Skupštine opštine Lebane imenovan je Bratislav Islamović, diplomirani pravnik, rođen 1976. godine. I on je u prethodnom saziivu obavljao ovu funkciju.

Na konstututivnoj sednici izabrani su i članovi Odbora za administrativno-mandatna pitanja. Na kraju sednice odbornice sa liste „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“ Tanja Živković i Nataša Stojanović su podnele ostavke na ovu funkciju.

Skupština opštine Lebane ima 31 odbornika. Na izborima održanim 17. decembra 2023. godine lista „Aleksandar Vučić – Lebane ne sme da stane“ osvojila je 19 mandata, lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6, lista „Dr Jugoslav Trajković prof. – Ujedinjeni za opštinu Lebane 3, lista „dr Goran Janjić“ 2 i lista koalicija „Nada za Lebane (Novi DSS i POKS) 1 mandat. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.