U Kliničkom centru Niš obavljeno 1436 pregleda

Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kliničkom centru Niš obavljeno 1436 pregleda

NIŠ

Čertvrta po redu akcija besplatnog preventivnog pregleda u kliničkim centrima, koja se organizuje po preporuci Ministarstva zdravlja Srbije , u Nišu je izazvala veliko interesovanje. Danas su žitelji Niša ali I svi oni koji su bili zainteresovani u niškom Kliničkom centru,, u okviru akcije  besplatno bili pregledani na Klinici za očne bolesti.

Iako je najavljivano da će akcija trajati od 8,00 do 16 ,00 sati , pacijenti su počeli da dolaze još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od 7 sati ujutro. U prva tri sata od otvaranja ordinacija, za preglede se prijavilo oko 300 pacijenata I do 10 časova, lekari specijalisti primili su 270 građana .Do 13.00  sati, kada je pravljen drugi presek,  u ambulante ove Klinike, prijavilo se  520 pacijenata koji su želeli da provere vid a pregledano je čak njih 370 .

Osim osnovnog pregleda koji podrazumeva određivanje dioptrije , mereni si I očni pritisak I da li postoje indikacije za kataraktu. Nakon dijagnostičkih pregleda, koje su očni lekari obavljali u četiri ordinacije, svaki pacijent se konsultovao sa specijalistima, a oni kod kojih su rezultati odstupali od normalnih vrednosti, upućivani su na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

“Radujem se, što ćemo, prema najavama Uprave Kliničkog centra, početkom iduće godine dobiti nove prostorije, odnosno što će naše specijalističke ordinacije, nakon preseljenja hirurških Klinika, biti premeštene u prizemlje te zgrade, što će nam omogućiti veći broj pregleda ali i znatno bolje uslove za pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima, najavila je dr Maja Petrović, v.d. direktorka niške Klinike za očne bolesti. Pri tome je dodala da je sada drastično skraćena lista za pacijente koji čekaju na operaciju katarakte.

“Mi smo, podsećam, pre nekoliko nedelja dobili novu količinu sočiva, tačnije njih 1025, kao i potrošni materijal, tako da smo odmah krenuli sa operacijama, i s obzirom da smo nakon prethodnog revidiranja liste uvideli da je broj onih koji treba da se operišu, relano duplo manji, verujemo da ćemo do polovine 2018.godine operisati sve koji su donedavno čekali i do 3 godine” rekla je dr Petrović. .

Prema najnovijim podacima  do 16 časova u specijalističkim ambulantama Očne klinike, upisano je i pregledano 640 pacijenata, a ukupan broj obavljenih pregleda iznosi 1463, jer se većina pacijenata podvrgla dijagnostici na sva tri aparata.

Osim planiranih preventivnih oftamoloških pregleda, a zbog velikog broja zainteresovanih pacijenata koji su želeli da ultrazvučno pregledaju abdomen u niškom Domu zdravlja, specijalisti niškog Kliničkog centra su, u dogovoru sa Upravom priskočili u pomoć i kolegama iz ove ustanove. Za manje od dva sata u tri ambulante KC Niš, ovu dijagnostičku proceduru obavilo je 105 pacijenata, preuzetih sa liste Doma zdravlja – kažu u Kliničkom centru Niš.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.