U Dragoljevcu kod Istoka napad na povratnike

Izvor: JUGpress.com, 03.Apr.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dragoljevcu kod Istoka napad na povratnike

ISTOK-PRIŠTINA

U selu Dragoljevac , u opštini Istok, zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući  povratnika Ranka Miljkovića a  porodici Blagoja Zuvića, na čijoj kući su danas trebali da započnu radovi,  zapaljen je građevinski materijal, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak pozivajući se na “informacije koje su dobili sa terena”.

“Dva incidenta u samo jednom danu i protest protiv povratnika koji je bio organizovan pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Ljuboždi kod Istoka,  navode nas na mišljenje da je neko ozbiljno protiv procesa povratka i ako on nije na nivou koji bi trebalo da bude”, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ministarstvo za zajednice i povratak ima poteškoća u svim sferama povratka i ovakvi incidenti dodatno otežavaju mukotrpan rad na povratnku onih koji su zainteresovani da se vrate, dodaje se u saopštenju .

” Mi ćemo i pored svega što se dešava nastaviti da budemo na terenu sa povratnicima i pružati im podršku da opstanu u mestima povratka. Policija Kosova mora da rešava ovake slučajeve kako bi povratnici bili sigurniji a povratak uspešniji”, navodi Ministrstvo za povratak.

Kažu i da su “iskreno zabrinuti za svakog povratnika”

“I pored svih napada i protesta uperenih protiv povratka raseljenih, mi ne odustajemo i bićemo zajedno sa njima uporni u onome što je krajnji cilj”, navodi ovo ministarstvo.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.