Tropski dani i noći, 11. jula moguće osveženje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropski dani i noći, 11. jula moguće osveženje

NOVI SAD -

U Srbiji će se veoma toplo vreme zadržati do 11. jula, kada bi trebalo da dođe do osveženja i manjeg pada temperatura, izjavio je danas Tanjugu prognostičar za dugoročnu prognozu vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Branko Bijelić.

Bijelić je najavio da će se do 11. jula temperature i dalje kretati u rasponu od 34 do 38 ili čak 39 stepeni.

Jutarnje temperature u tom periodu u Srbiji bi bile u rasponu od 18 do 23 ili 24 stepena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je Bijelić.

U mnogim mestima, pa i u Beogradu, koji predstavlja jedno "toplotno ostrvo", u tom periodu bile bi takozvane tropske noći, jer se temperature ne bi spuštale ispod 20 stepeni, sem u brdovitim planinskim predelima gde će noćne temperature biti niže, objasnio je Bijelić.

"Postoje izgledi da bi 11. jula trebalo da dođe do osveženja", kazao je Bijelić.

Tada bi, prema njegovim rečima, moglo da dođe do prolaznog naoblačenja sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, umerenim severozapadnim vetrom i manjim padom temperature.

Temperatura bi se sa 37 ili 38 spustila na tridesetak stepeni, dodao je Bijelić.

U periodu od 12. do 22. ili 23. jula, temperature vazduha iznosile bi od 29 do 33 ili 34 stepena, dok bi se jutarnje temperature kretale u intervalu od 17 do 21 ili 22 stepena, precizirao je Bijelić.

Postojaće uslovi da 12. i 13. jula bude kratkotrajnih pljuskova, pogotovu u planinskim predelima, istakao je Bijelić.

Postoji i verovatnoća da bi krajem meseca moglo da se vrati veoma toplo vreme i temperature bi ponovo mogle da se kreću u intervalu od 32 do 35 stepeni, prognozirao je Bijelić.

"Vrlo je verovatno da bi poslednja dekada jula bila dosta suva i nešto toplija u odnosu na višegodišnji prosek", ocenio je Bijelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osveženje možda tek 11. jula

Izvor: Studio B, 03.Jul.2012

U Srbiji će se veoma toplo vreme zadržati do 11. jula ..U Srbiji će se veoma toplo vreme zadržati do 11. jula kada bi trebalo da dođe do osveženja i manjeg pada temperatura, izjavio je prognostičar za dugoročnu prognozu vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Branko Bijelić... 

Nastavak na Studio B...

Tropski talas se nastavlja: Temperatura do 38 stepeni

Izvor: S media, 04.Jul.2012, 08:54

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, uz maksimalnu temperaturu do 38 stepeni...Posle podne u planinskim predelima na jugozapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su ratkotrajani pljuskovi, vetar slab, promenljivog pravca...Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, minimalna temperatura...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.