Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2021, 21:02

Tončev posetio Vlasotince i donirao flaširanu vodu

VLASOTINCE

Ministar bez portfelja Novica Tončev, zadužen za unapređenje i razvijanja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije, posetio je danas Vlasotince i Vlasotinčanima donirao flaširanu vodu za piće pristiglu u pet šlepera.

Na donaciji zdrave pijaće vode, koja je stigla u Vlasotince, zahvalio se predsednik opštine Bratislav Petrović.

“Zahvaljujem se ministru Tončevu na ovoj vrednoj i nama preko potrebnoj donaciji vode. Oko 24.000 stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << naše opštine trenutno se zdravom pijaćom vodom snabdeva iz sedam cisterni. Za sada smo obezbedili tehničku vodu sa alternativnog vodozahvata, jer nismo imali drugu mogućnost. Trenutno se radi na sanaciji uništenog cevovoda na samoj reci Vlasini tako da se nadamo da uskoro osposobimo i alternativni vodozahvat sa pritoke Rastavnica. Nadamo da ćemo vrlo brzo dobiti zdravu pijaću vodu i preko sistema vodosnabdevanja JKP ,,Vodovod” “, rekao je Petrović.

Novinarima ispred zgrade optine obratio se i minsitar Novica Tončev:

“Ja sam ovde ispred Vlade Republike Srbije i kažem da mi je žao da u ovakvoj situaciji, da sam ovde prisutan, kada je vas, kao nerazvijenu opštinu, zahvatila katastrofalna poplava. Ali naš posao je takav da smo zaduženi i za ovakve stvari, a ne samo kada su one lepe, i kad radimo neke projekte i gradimo neke objekte. Ja sam prvo zahvalan mojim ljudima iz mog kabineta koji su se angažovali za ovu donaciju, ali u isto vreme zahvalan sam i ,,Koka Koli”, odnosno fabrici vode ,,Rosa”, koja je donirala 25 šlepera onim opštinama koje su pogođene poplavama. Mi smo ovde, danas, u Vlasotincu dopremili pet šlepera, a već u utorak Vlasotince će opet dobiti novih pet šlepera vode. Ja se nadam da će rukovodstvo opštine, na čelu sa predsednikom, ovu svu vodu podeliti onima koja je ona i najneophodnija. Da bi ljudi shvatili da Vlada vodi računa o nedovoljno razvijenim opštinama to govori činjenica o postavljanju jednog ministra i formiranje jednog ministarstva za nedovoljno razvijene opštine. Pored ovoga što je sad najneophodnije da se pomogne stanovništvu vaše opštine, zbog problema koje su nastali zbog poplava, ja ću porazgovarati sa čelnicima opštine šta možemo da pomognemo još u realizaciji i koje infrastrukturne projekte da pomognemo da bi i Vlasotince izašlo iz reda nerazvijenih opština. A kako sam već vodio jednu nerazvijenu opštinu, kao što je Surdulica, tako da znam otprilike oko 90 posto problema koji tište nedovoljno razvijene opštine, a ima ih 44 u Srbiji. Pre neki dan bio sam u Vladičin Han, danas u Vlasotince, a sutradan već idem za Dimitrovgrad. U prioritetu moje posete su opštine i gradovi koje su trenutno za zadesile katastrofalne poplave”, rekao je ministar Novica Tončev.

smart

Predsednik skupštine opštine Vlasotince, Milan Jović, takođe se zahvalio Vladi Republike Srbije i ministru Novici Tončevu, koji su zbog problema sa nedostatkom zdrave pijaće, obezbedili pet šlepera ovog neophodnog životnog napitka.

Pored ostalih problema zadesio nas je i problem nedostatka zdrave pijaće vode, zbog činjenice da je došlo do stradanja i pucanja vodovodnih cevi. Angažovali smo sve naše kapacitete koje imamo kako bi smo u potrebnoj meri rešili one probkleme koji su nas zadesili. Sigurno da je najveći problem zdrava pijaća voda, koja je, eto, u naš grad stigla u vidu donacije i angažovanju ministra Tončeva na čemu smo mu posebno zahvalni – rekao je Milan Jović.

TONČEV DARIVAO I FUDBALSKE LOPTE

Tončev je i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Posetu Vlasotincu, u društvu Stefana Cvetkovića iz FSRIS, iskoristio je da preda ispred saveza regiona deset fudbalskih lopti predstavnicima FK ,,Donja Lomnica” i FK ,,Vlasina”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Vlasotince stiglo pet šlepera flaširane vode

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jan.2021, 11:03

Već nedelju dana, a zbog cevovoda koji je odnela reka usled poplava, opština Vlasotince je bez vode, a 5 šlepera flaširane vode za piće stiglo je juče posredstvom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za nedovoljno razvijene opštine Novice Tončeva. On je najavio da će za par dana stići...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.