Tender za doček u Pirotu nacrtan za Kebu i Miru Škorić?

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za doček u Pirotu "nacrtan" za Kebu i Miru Škorić?

Iako je tender pirotskog Doma kulture za nastup muzičara na trgu za doček Nove godine i dalje u toku, a javno otvaranje ponuda tek za 6 dana, kako Južne vesti nezvanično saznaju, već se zna da će Piroćance u novogodišnjoj noći zabavljati Dragan Kojić Keba i Mira Škorić. Ovi pevači "ispunjavaju" specifične uslove javne nabavke, kao što su broj objavljenih albuma i učešće na "Mesamu" i drugim muzičkim festivalima.

U tenderskoj dokumentaciji su popisani uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da muški izvođač mora ima preko 30 godina uspešnu karijeru, a pevačica 20 godina, kao i da oboje imaju osvojene nagrade na određenim muzičkim festivalima.

Uslov je da popularni izvođač pop-folk muzike ima veoma uspešnu karijeru koja traje duže od 30 godina, da je izdao preko 20 albuma i kompilacija, te da je učestvovao na nekoj od muzičkih manifestacija kao što je “Mesam“, “Raspevana jesen“, “Beovizija“, “Oskar popularnosti“ ili ekvivalent, kao i da je na nekoj od njih osvojio nagradu - stoji u konkursnoj dokumentaciji.

Ženski vokal koji se traži za nastup na pirotskom trgu treba da je više od 20 godina na estradi, da ima preko 15 albuma i kompilacija, kao i da je ta pevačica učestvovala na istim festivalima kao i u slučaju muškog izvođača.

Po ovim specifičnim uslovima, čini se da se već zna koja će agencija pobediti sa najmanjom mogućom ponudom i dovesti izvođače, a iz više nezvaničnih izvora do tih podataka došli su i novinari Južnih vesti, te je gotovo izvesno ugovoren dolazak Kojića i Škorićeve, koji su se početkom ove godine našli na spisku 1.000 javnih ličnosti koji podržavaju Srpsku naprednu stranku.

Međutim, u pirotskom Domu kulture kažu da su neke ponude već stigle, da je najmanja cena glavni uslov, ali da ne znaju ko će pobediti.

Ideja je da bude popularna muzika, zato su postavljeni ovakvi uslovi. Zbog vremena nismo mogli da organizujemo pregovarački postupak kojim bi direktno izabrali izvođače, ali ovako mogu da budu više ponuđača pa ko pobedi - kažu u Domu kulture.

Koncert će se održati na gradskom trgu od 10 do 2 sata iza ponoći, a izvođači koji “pobede” na tenderu će podeliti vreme za nastup.

Podsetimo, sličan slučaj bio je u Nišu, kada se po specifičnim uslovima pretpostavljalo da je tender "štelovan" za Željka Vasića i Leksington bend, što se ispostavilo kao tačno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.