Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2023, 10:29

Talenti spremni za državno takmičenje

NIŠ

 Na Elektronskom fakultetu u Nišu održano je 65. Regionalno takmičenje talentovanih učenika, polaznika Regionalnog centra za talente Niš. Na takmičenju su se svojim stručnim i naučno istraživačkim radovima predstavili učenici  sedmog i osmog razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola iz srpskog jezika i književnosti, biologije, matematike, fizike, hemije, informatike, tehnike i tehnologije, engleskog jezika, geografije,  ekologije i zaštite životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Na takmičenju je učestvovalo 52 učenika iz Kuršumlije, Žitorađe, Aleksinca, Pirota i Niša. Učenici su prvo radili test znanja a nakon toga su imali prezentaciju i odbranu radova pred stručnim komisijama.

     „ Najbolje rezultate, odnosno jedno od prva tri mesta koje obezbeđuje odlazak na državno takmičenje postiglo je 20 učenika. Oni će učestvovati na državnom takmičenju za učenike srednjih škola u Vranju, 20. maja, a za učenike osnovnih škola državno takmičenje će se održati  27. maja u Zemunu, kaže dr Dragan Topisirović, rukovodilac Regionalnog centra za talente Niš.

    Prva mesta na takmičenju osvojili su Jovan Nikolić,  prvi razred Gimnazija „Bora Stanković“ Niš, engleski jezik i Varvara Krstić, drugi razred, Aleksinačka Gimnazija, biologija.

     Na državno takmičenje odlaze i drugoplasirani kao i trećeplasirani učenici osnovnih i srednjih škola sa regionalnog takmičenja.

    Takmičenje je održano u organizaciji Regionalnog centra za talente Niš i sistema Regionalnih centara za talente Republike Srbije, a prema kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.