Taksisti će morati da imaju odgovarajuću stručnu spremu

Izvor: JUGpress.com, 15.Jan.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti će morati da imaju odgovarajuću stručnu spremu

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt Odluke o taksi prevozu na teritoriji grada Vranja.

Jedna od novina predviđa da Gradsko veće u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke donese program kojim će biti preciziran optimalan broj taksi vozila koja vrše prevoz na teritoriji grada.

Novina je i da taksi vozač mora da ima srednju stručnu spremu. Do sada je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << slučaj da su ovu delatnost mogla da obavljaju i lica sa završenom osnovnom školom.

Moraće da imaju radno iskustvo najmanje pet godina na poslovima vozača motornog vozila.

Svako taksi vozilo moraće da poseduje i odgovarajuću krovnu oznaku, na kojoj treba da stoje logo grada Vranja, serijski broj i oznaka pripadnosti. Za sva taksi vozila krovne svetleće oznake obezbediće lokalna samouprava.

Zeleno svetlo za ovu odluku daju odbornici Grada Vranja, kaže većnica Danijela Milosavljević.

Ona je dodala da se time vrši usklađivanje lokalnih propisa sa Zakonom o linijskom prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Odluka: Taksisti moraju da imaju završenu srednju školu

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 11:09

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji ovog grada koji predviđa da taksi vozači moraju da imaju srednju stručnu spremu..Do sada su ovu delatnost mogli da obavljaju i sa osnovnom školom...Zeleno svetlo za ovu odluku daju odbornici grada Vranja. Po rečima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.