Takmičenje za frankofonu pesmu

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje za frankofonu pesmu

NIŠ – Francuski institut u Srbiji  i Studentski kulturni centar (SKC) pozvali su sve mlade uzrasta od 13 do 26 godina, koji uče ili su učili francuski jezik da se prijave za takmičenje za frankofonu pesmu.

Rok za prijavu je 5. februar, a regionalna selekcija u Nišu biće održana 9. marta u Sali niškog Simfonijskog orkestra.

Regionalne selekcije biće održane još i u Beogradu, Kladovu i Novom Sadu, dok će  finale biti u Nišu 29. marta. Pobednik iz kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Junior i pobednik iz kategorije Senior dobiće kao nagradu i-pod.

U Francuskom institutu podsećaju da izabrani kandidati treba da se predstave pesmom iz frankofonog ili francuskog savremenog repertoara. Žirii sastavljen od profesionalaca iz oblasti muzike kao i iz francuskog jezika,  ocenjivaće interpretaciju, pevačko umeće i jezičke sposobnosti kandidata.

Takmičenje za frankofonu pesmu Francuski institut u Srbiji organizuje već jedanaestu godinu zaredom.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Poziv na takmičenje za frankofonu pesmu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2014

Mladi iz Niša koji imaju od 13 do 26 godina i učili su ili još uče francuski jezik mogu da se prijave do srede 5. februara za učešće na Takmičenju za frankofonu pesmu. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.