„Svetlija strana priče“ u Paviljonu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Nov.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Svetlija strana priče“ u Paviljonu

Izložba slika Marije Spasić i Petra Spasića pod nazivom „Svetlija strana priče“ otvorena je u utorak 4. novembra u 19 časova, u Paviljonu u Tvrđavi. Izložbu je otvorila istoričar umetnosti Malina Radonjić.

Upriličena u čast 140 godina od pojave Inpresionizma, profesionalnih i ličnih jubileja ovo dvoje stvaralaca, iložba „Svetlija strana priče“ odražava težnju „ka uspostavljanju drugačijeg, smirenijeg doživljaja od onog koji nam nudi sadašnjost“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << kako sami navode.

U okvirima vlastitih likovnih poetika Petar i Marija transponuju realne prizore, preporučujući za opštu upotrebu njihov potencijal za različita tumačenja, preporučujući tihovanje, gledanje i zamišljanje.

Marija Spasić je srednju Umetničku školu završila u Nišu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1998. godine, u klasi profesora Čedomira Vasića, kod koga je završila i postdiplomske studije 2002. godine. Samostalno je izlagala više puta. Učesnica je brojnih likovnih kolonija i kolektivnih izložbi.

Petar Spasić je diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1974. godine, u klasi profesora Mladena Srbinovića. Postdiplomske studije je završio kod istog profesora 1979. godine. Član je ULUS-a od 1975. godine. Realizovao je više od dvadeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao u radu više likovnih kolenija i izlagao na brojnim kolektivnim izložbama.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.