Sveti Justin Ćelijski, Beseda na Vaskrs (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 02.Maj.2021, 12:14

Sveti Justin Ćelijski, Beseda na Vaskrs (VIDEO)

"Ne jedna, nego sve smrti neka jurišaju na Hristovog čoveka, ne mogu ništa"



"Evo dana koji stvori Gospod! Tako se peva danas u jednoj divnoj crkvenoj pesmi. A ko je do danas stvarao dane ljudske? Ko je to stvarao dane života tvog i mog, svakoga čoveka, ko? Smrt! Smrt je stvorila tvoje dane i moje dane i kroz greh, baca nas u zagrljaj đavolu! A đavo nas baca u pakao. Eto ko je stvarao dane roda ljudskog i dane života ljudskog. Greh! Smrt! Đavo! Eto tvoraca >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << naših dana! Eto crnih sunaca u strašnoj noći greha i smrti u kojoj je živeo rod ljudski do Gospoda Hrista."

POGLEDAJTE VIDEO: 





* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Vaskršnja poslanica 2021. godine (VIDEO) - KM NovineZaista, to: „ Raduj se!", i to: „Radujte se!" odzvanja čitavom Vaseljenom od onih dana do dana današnjeg. Treperi ta radost i na licima svih vas i svih nas, koji u ovo vaskršnje jutro proslavljamo i jednim ustima i jednim srcem svetu objavljujemo tu veliku i najveću radost za umornoga, osiroteloga, uplašenoga i usamljenog, umrtvljenog i grehom obremenjenog čoveka, divnim i sveradosnim pozdravom: „Hristos Vaskrse!"


PROČITAJTE JOŠ:   
Episkop Artemije - Vaskrsna poslanica 2016. (VIDEO) - KM NovineSvoj duhovnoj deci - monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu Eparhije raško-prizrenske U EGZILU, sveradosni vaskrsni pozdrav HRISTOS VASKRSE! VAISTINU VASKRSE! Na ovaj sveradosni i svesvetli Praznik vaskrsenja Hristovoga, draga deco duhovna, sveta Crkva poziva i priziva na radost i veselje svu Božiju tvorevinu, nebo i zemlju i preispodnju, sav svet vidljivi i nevidljivi, sve nebeske sile i sav rod ljudski.


PROČITAJTE JOŠ:   
Čudo u Ljuljacima na Vaskrs! - KM NovineTokom Bogosluženja u Ljuljacima, manastiru Eparhije raško - prizrenske u Egzilu, desilo se čudo slično silasku Blagodatnog ognja. Blagodatni oganj predstavlja plamen koji se čudesno pojavljuje na Svetom Grobu, u Jerusalimu na bogosluženju Velike subote, uvek i jedino uoči pravoslavnog Vaskrsa.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.