Izvor: JUGpress.com, 04.Apr.2023, 18:34

„Sveta Petka“ pomaže parovima da postanu roditelji

NIŠ

Gradska opština Medijana raspisala je konkurs za pomoć mladim parovima koji žele da se ostvare kao roditelji uz pomoć vantelesne oplodnje. Novčanu pomoć parovima koji se prijave na konkurs dodelju Fondacija „Sveta Petka“ pri GO Medijana. Rok za prijavu je 21. april.

 „Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti. Procenu medicinske opravdanosti vrši podkomisija, sastavljena od tri doktora medicine – specijaliste iz odgovarajuće oblasti“, nevedeno je u Konkursu.

                         Pravo na novčanu pomoć mogu da ostvare punoletni i poslovno sposobni žena i muškarac, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta.

                        Jedan od uslova da se sotvari ova pomoć je da par koji se javi na Konkurs ima prebivalište na GO Medijana bez prekida u trajanju od najmanje godinu dana pre raspisivanja Konkursa.

                       Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti parovi koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“. (kraj)VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.