Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2023, 20:29

Sve što niste a želite da znate o gljivama

NIŠ

U sklopu zimskog serijala predavanja i saradnje sa Prirodno-matematičkim fakultetom Niš,  Gljivarsko Društvo NIŠ  organizuje predavanje Miloša Gajića, koje će se održati sutra od 18 sati u Sali PMF-a. Kroz svet gljiva koje ne moraju isključivo da liče na pečurke proći će svi zainteresovani koje Gljivarsko društvo poziva na ovo predavanje. Predavanje će se baviti morfologijom gljiva u kontekstu njihove genetske udaljenosti.

Predavač Miloš Gajić je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osnovne škole u Svrljigu i Knjaževačke gimnazije završio Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Nišu, departman za geografiju.

                                     Gljivarenjem se bavi od detinjstva, a mikologijom amaterski od 2018. godine. Zvanje determinatora Mikološko-gljivarskog saveza Srbije stekao je 2020. godine. Za nepunih 5 godina na prostoru Svrljiga zabeležio je preko 500 vrsta gljiva čije fotografije i opise kao i naučnopopularne tekstove publikuje na vrlo popularnoj autorskoj fejsbuk stranci MyFungi. Autor je knjige Gljive Kopaonika koja je trenutno na štampi i očekuje se njeno izdanje na proleće 2023.

                                   Pored svega ovoga, bavi se i Java programiranjem. U pripremi je program D-Terminator koji predstavlja svojevrsnu digitalnu knjigu sa preko 350 opisanih vrsta, velikim brojem fotografija i opcijom provere znanja korisnika u vidu testova i služi usavršavanju znanja i prepoznavanju gljiva do ekspertskog nivoa i predstavlja i jedinstveno aplikaciju na našim prostorima, a možda i u svetu.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.