Sve je spremno za Sajam „srpske vijagre“

Izvor: juGmedia, 20.Jan.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za Sajam „srpske vijagre“

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov izjavio je danas  za Jugmediu da je sve spremno za Šesti sajam pirotske peglane kobasice koji će se održati 27. i 28. januara u hali Kej u Pirotu.

Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, a ove godine će cena ulaznica stajati 200 dinara i biće, za razliku od ranijnih godina, simbolična.

Hteli smo da na ovaj način Piroćanci, ali i gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sa strane, dodju u što većem broju. Za ovu cenu moći će da probaju ovaj delaketes od 40 različitih proizvodjača, da probaju vino dvadesetak vinarija i sir i kačkavalj 20 proizvodjača, učesnika Sajma. Uz to će moći da uživaju u kulturno- umetničkom programu koji smo pripremili“, kaže Zlatkov.

Interesovanje je veliko ne samo posetilaca nego i medija iz Srbije i inostranstva.

Na Sajam dolazi koscenarista veoma gledane serije “Senka nad Balkanom“, pisac iz Niša Dejan Stoiljković“, rekao je Zlatkov.

Sajam organizuju Turistička organizacija Pirota i Udruženje proizvodjača pirotske peglane kobasice, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Prijatelji Sajma su Tigar Tajers, Dunav osiguranje, Sportski centar Pirot i Dom kulture.

Peglana kobasica pravi se samo u Pirotu tokom zime i od najkvalitetnijeg kozjeg, junećeg i ovčijeg mesa sa dosta belog luka i paprike, ali bez ikakvih aditiva, konzervansa i dodatnih masnoća i bez termičke obrade. Suše se na promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom kako bi se isterao sav kiseonik i sprečilo kvarenje mesa, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Premije za mleko zavisiće od kvaliteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2018

Laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka u celoj Srbiji, počela je da radi, a dobijanje akreditacije očekuje se u septembru, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Takođe je najavio da od 1. januara sledeće godine visina iznosa premije za litar mleka neće biti 7 dinara,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.