Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2021, 20:47

Subvencije za nove kotlarnice

BEOGRAD

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da će država kroz novu Upravu za eneregetsku efikasnost, koja će biti formirana u junu, pomoći građanima koji koriste individualna ložišta da pređu na energente koji ne narušavaju zdravlje i životnu sredinu.

Gostujući na TV Prva ona je navela da su, posle saobraćaja i velikih energetskih postrojenja kao što su termoelektrane, treći najveći zagađivač individualna ložišta, kojih u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ima oko 1,2 miliona, a koriste ugalj i mazut, a neretko i gumu i plastiku.

Novim zakonima biće zabranjeno da se guma i plastika koriste za loženje, a onima koji koriste ugalj i mazut biće dat rok do kraja godine da pređu na čistije i zdravije izvore energije, bilo da je u pitanju pelet, gas ili električna energija, kazala je Mihajlovićeva.

S obzirom da mnogi ljudi to ne mogu da urade sami, dodala je, država će to podržati, kao i kad je u pitanju zamena stolarije, subvencionisanjem do 50 odsto troškova.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.