Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Dec.2018, 13:56 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Domaći gulaš od svinjetine
Kako su u većini delova juga Srbije svinje već zaklane (kućni svinjokolj), vreme je za domaći piknatni gulaš. Kavaltenu svežu svinjtinu možete kupiti i u brojnim mesarama.
Potrebno je:
2 kilograma svinjskog mesa sa belom i crnom džigericom
1 kg g crnog luka
100 g suve slanine
8-15 zrna bibera
4-6 kisele faferonke ili tucane ljute
2-3 kašike masti
1-3 kašika brašna
4-5 >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << list lorbera i aleve paprike
malo sirćeta
so
Priprema
Parče suve, prošarane slanine iseći na kockice, a luk na tanke režnjeve, pa propržiti na zagrejanoj masti.
Dodati meso i džihericu isečeno na veće kocke i pržiti ga da porumeni. Zatim dodati list lorbera, biber u zrnu, so i cele papričice feferonke.
Jelo poprašiti sa kašikom brašna, promešati, naliti pola litra mlake vode i sve zajedno dinstati oko 1 sat.
Dodati malo sirćeta ili vina i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.
Uz ljutu turšiju, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...