Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Mar.2018, 13:42 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Domaća supa za hladne dane
Danas spremamo domaću goveđu (juneću) ili kokošiju supu, idalnu za hladan nedeljni dan.
Potrebno je:
500-600 g junećeg mesa, rozbratne ili po izboru ili jedna kokoška koju kuvamo celu i koju kasnije možemo da zapečemo.
6 većih šargarepa
2 srednja zelena
2 srednja paškanata
1 celer, oko 100-150 g
1 glavica crnog luka
2 kašićice soli
po potrebi biber
peršunov >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i celerov list
Priprema
Meso oprati, pa staviti u dve litre vode da se kuva. Dužina kuvanja zavisi od starosti mesa kao i od toga u kakvoj šerpi/loncu kuvate, ekspers lonac, zepter i slično.
Ukoliko kuvate u običnoj, potrebno je oko dva sata.
Kada je meso skoro gotovo, dodati svo povrće koje ste prethodno očistili.
Staviti po nekoliko grančica celerovog i peršunovog lista. Kuvati dok povrće ne omekša.
Pošto je određena količina vode isparila tokom kuvanja, dodati još oko pola litre vode.
So, biber, pa "ukuvati" supu.
Po želji staviti rezance, taranu ili knedle.
Posuti sitno iseckanim peršunovim i celerovim listom.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...