Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2024, 13:17

Šta će da radi Dom kulture u Vučju u ovoj godini

LESKOVAC

Dom kulture u Vučju, kao ustanova kulture, osnovan je krajem 1961. godine, tačnije 29.12. kada je donet akt o osnivanju. Danas je u ovoj ustanovi zaposleno devet radnika, od čega je jedna osoba izabrano lice sa VSS VII stepen, dok su na neodređeno vreme uposlene dve osobe sa istom spremom, pet sa SSS (IV stepen), i jedna osoba na određeno vreme sa srednjom stručnom spremom.

Programski sektor svoj rad ostvaruje preko uredništva za tribinski (organizuje tribine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz oblasti istorije, poljoprivrede, ekologije, zaštite ljudskih prava, itd.), književni (priređuje književne večeri i promocije knjige svih žanrova književnosti), dečji (organizuje radionice za decu uglavnom u saradnji sa vrtićima i osnovnim školama, prolećni i jesenji maskembal, slikovnice na asfaltu, promotivne koncerte…), likovni (organizuje koloniju „Skobaljić grad“ na kojoj učestvuje 10-15 dokazanih umetnika, priređuje temtske i autorske izložbe slika, likovne salone…), dramski (mahom organizuje gostovanja amaterskih studija iz drugih gradova i filmski program (u 2022. godini je, nakon 26 godina, obnovljen rad bioskopa sa premijerom filma „Bilo jednom u Srbiji“. U planu za 2024. godinu je da se u program rada uvrsti i redovni bioskopski program), kao i za kulturno umetnički amaterizam, gde radi Ansambl narodnih igara i pesama sa oko 70-80 članova školskog uzrasta. Ovaj ansambl ima redovne probe dva puta nedeljno i nastupa u okviru brojnih manifestacija, a u njegovom sklopu je i dečja pevačka etno grupa.

Dom kulture Vučje za 2024. godinu planira brojne aktivnosti, od kojih su neke već tadicionalne, poput „Porčjansko leto 2024“, likovna kolonija „Skobaljić grad“, Dani kruške, Međunarodni festival folklora „Folk fest Vučje“, promocija zbornika „Slapovi Vučjanke“, Dani vodenica… Predviđeni budžet ustanove nastupajuću godinu je nepunih 22,5 miliona dinara, od čega je u planu za aktivnosti 5,29 miliona dinara, dok bi za bruto plate i ostale troškove zaposlenih bilo izdvojeno oko 10 miliona dinara, a ostatak ide na troškove poput usluga po ugovoru, specijalizovanih usluga, tekućih popravki i održavanja… (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.