Srpski reprezentativci pobedili i Rumune, sutra meč s Bugarima

Izvor: juGmedia, 09.Avg.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski reprezentativci pobedili i Rumune, sutra meč s Bugarima

Još jedno odlično izdanje naših odbojkaša  u  drugoj utakmici Balkanskog kadetskog koji su večeras pobedeili rumunske reprezentativce rezultatom 3:0 (25:16, 25:13, 25:14).

Na početku prvog seta Rumuni su poveli sa 0:2  i 1:4, ali su naši momci zaigrali dobro i na prvi tehnički tajm-aut se otišlo sa minimalnom prednošču (8:7)  za  Srbiju.

Već sredinom prvog seta se stvara opipljiva prednost (14:9) da bi se na drugi tehnički tajm aut otišlo sa 16:9.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
U drugom setu sve je bilo pod kontrolom odbojkaša Srbije. Poveli su sa 5:0, pa se na prvi tehnički tajm-aut otišlo sa rezultatom 8:2, drugi je bio još ubedljiviji – 16:5.

Sve je bilo jasno po pitanju pobednika drugog seta kada su momci u belim dresovima imali duplu poen razliku (20:10) i tako kraj prvog seta priveli kraju sa pobedom od 25:14.

Treći set je takođe počeo u izjednačenoj igri ali kako je odmicalo vreme razlika se povećavala. Prvi tehnički tajm-aut je bio najtesniji – 8:6, u drugom razlika tri poena za Srbiju (16:13), ali od tog trenutka  do kraja utakmice Rumuni osvajaju samo tri poena.

Tako i treći set kadeti Srbije rešavaju u svoju korist i to ubedljivo sa 25:16.

Sledeći protivnik već sutra je i najteži na ovom šamiponatu – repezentacija Bugarske, gde će pasti odluka o prvom mestu u našoj grupi.

Posle utakmice specijalno za Jugmediu selektor Boško Macuzić i direktor svih selekcija  Odbojkaškog saveza Srbije Bogdan Sretenović ocenili su da naši kadeti igraju dobro.

Vidno rapoloženi selektor Macuzić je kazao da je I drugog dana takmičenja Srbija bila favorit.

“Igralo se disciplinovano, angažovano  i skoncentrisano od početka do kraja. Držali smo sve konce igre u našim rukama od prijema do servisa. Momci daju sve od sebe i zaslužuju da se borimo za jednu od medalja. Oni imaju motiva za to i žele da ostvare taj cilj. Važno da se bore i uče kroz utakmice kako treba da se bori za dres Srbije. U utakmici sa Bugarskom koju igramo već sutra pada odluka o prvaku u grupi i kog ćemo protivnika imati u polufinalu. Očekujem da momci ponove istu igru kao danas i  nadam se pobedi”, ističe Macuzić

Bogdan Sretenović je pozvao ljubitelje odbojke ne samo u Leskovcu već i čitavom vašem okrugu da dođu u naredne tri utakmice u što većem broju na tribinama i pomognu ovoj sjajnoj generaciji da dođe do samog vrha a to je osvajanje zletne medalje.

“Spremali smo se dobro uz pomoć saveza ovde u Leskovcu  i dugujemo im zahvalnost. Medalju treba tražiti pored nas u Grčku, Bugarsku i Tursku. Ako odigramo protiv Bugara kao danas ja se nadam trećoj za redom pobedi i kao prvoplasirani dobijemo lašeg protivnika u polufinalu”, uveren je Sretenović.

Leskovac: Hala SPS Dubočica. Gledalaca 150. Sudiski par: Duša (Albanija), Dimos ( Grčka).

SRBIJA: Skakić, Marković, Negić, Paunović, Kovač, Bajanović, Meljanac, Rudić, Batak, Lećić, Tadić.

RUMUNIJA: Calin, Micu, Ana, Varga, Baziluk, Neascu, Darlaczi, Bratu, Curuia, Pop, Chezim, Rata.

Vukašin Stevanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.