Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2023, 19:40

Spavaćice i posteljine za niško porodiliste

NIŠ

Postati roditelj je jedan od najlepših osećaja na svetu, ali put do toga nije baš ugodan. Zato, pomozimo da se buduće mame osećaju ugodnije dok su u porodilištu, poručuju iz Lokalne fondacije Niš koja  u saradnji sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, pokreće kampanju prikupljanja sredstava za nabavku neophodnih resursa, a prvi korak su spavaćice i posteljine, saopštila je Lokalna fondacija Niš.

               >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kampanja traje mesec dana, 8. maja do 8. juna, a potrebno je prikupiti milion dinara. Novac prikupljen od donacija iskoristiće se za kupovinu do 200 posteljina, jastučnice i presvlake za krevete, i do 200 spavaćica za trudnice.

                 Ovo je odlična prilika da brinemo o onima koje na svet donose nove živote i brinu o njima! Iznova i iznova se pokazuje da je zajednica značajan oslonac u našim životima, a njena podrška nezamenljiva. Lokalna fondacija Niš se zbog toga trudi da podstakne i podrži okupljanje zajednice, a kroz različite aktivnosti, događaje i kampanje. Ovo je još jedan od načina na koji Loklana fondacija Niš okuplja zajednicu i pomaže da Niš bude još lepše mesto za život!, kažu iz Fondacije.

               „Svaka trudnica koja dođe na porođaj za porodilište dobija spavaćicu, nakon porođaja ona se menja drugom kada porodilja ide na Odeljenje. U toku hospitalizacije kada se uprlja spavaćica mora da se promeni. To znači da najmanje tri spavaćice pacijentkinja koristi u toku kraćeg boravka na Klinici. Kada se radi o carskom rezu onda je to najčešće jedna više. Isto je i sa posteljinama, nakon porođaja dolazi do prljanja posteljine koja naravno mora da se zameni. Zbog velike frekvencije i upotrebe kako spavaćica tako i posteljina, životni vek im je mnogo kraći. Nabavka istih nije uvek moguća iz mnogo razloga, tako da je ovo nekada jedini način da obezbedimo neophodno za naše pacijentkinje i tako održimo odgovarajući nivo i udobnosti i higijene”, objašnjava direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Dejan Mitić.

                Zbog toga je ova kampanja posebno važna i verujemo da će građani prepoznati potrebu da zajedno pomognemo i pokažemo koliko brinemo o svojoj zajednici.

                Donacije možete uplatiti na račun fondacije: 340-11032644-47, a svrha uplate: Za buduće mame. Pored toga, moguća je i donacija u robi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.