Slavković: Nije bilo zlouptrebe para, administracija grešila

Izvor: juGmedia, 24.Mar.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavković: Nije bilo zlouptrebe para, administracija grešila

NIŠ – Rukovodstvo grada Niša odgovorilo je na izveštaj Državne revizorske institucije „odzivnim izveštajem“, koji, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića, pokazuje da u Nišu 2014. godine nije bilo nenamenske potrošnje para iz gradske kase.

U izveštaju koji je DRI minule jeseni dostavila gradu navedeno je da su gradski čelnici u 2014. godini nezakonito potrošili 1,6 milijardi dinara budžetskih para.Slavković medjutim kaže da zloupotreba nema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
„Oko 95 odsto grehova koji su stavljeni na teret gradu predstavljaju zapravo greške administrativne prirode i posledica su neažurnosti, aljkavosti i nestručnosti gradske administracije“, rekao je Slavković nakonferenciji za medije u Gradskoj kući.

Slavković je kazao da je više od 50 odsto nepravilnosti na koje je ukazala DRI već otklonjeno, a na ostalim nepravilnostima se radi.

On je rekao da je sada na potezu Državna revizorska institucija, koja može da prihvati ili ne prihvati primedbe koje su sadržane u „odzivom izveštaju“

„Kada se DRI ponovo oglasi izveštajem to će biti konačni dokument sa pravnom snagom. Tada ćemo moći da preduzmemo mere prema svima onima koji su morali da ažurnije i stručnije vode računa o dokumentaciji“, istakao je Slavković.

Prema njegovim rečima sve gradske uprave treba da odgovaraju za neažurnost i aljkavost u poslovanju, a posebno Uprava za finansije.

„Mnogi načelnici su već morali da budu smenjeni. Neprihvatljivo je da su odredjene greške ispravili tek kada su to naložili revizori, a ne pre toga“, kazao je Slavković.

On je rekao da je izveštaj Državne revizorske institucije o trošenju para iz gradske kase 2010. godine skoro identičan izveštaju za 2014. godinu, što, dodao je Slavković, govori da aktuelna vlast na žalost za protekle četiri godine nije „uvela u red“ gradsku administraciju.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.