Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020, 21:04

Situacija u Nišu bolja, ali bez opuštanja

NIŠ

Situacija u Nišu kada je u pitanju virus Covid-19 i dalje je  nesigurna, ocenjuju epodemiolozi. Iako je epidemiološka slika bolja u odnosu na prethoni period još uvek postoje razlozi za brigu i pridržavanje propisanih mera, zaključak je Gradskog štaba za vanredne situacije.

                                “ Ono sto smo do sada postigli delovanjem Gradskog staba za vanredne situacije postujuci mere koje je donosio Krizni stab Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije, situacija je mnogo bolja, ali, ukoliko se ne budemo ponasali odgovorno, ne nosimo zastitne maske i rukavice u prostorim koji su zatvoreni ili gde ima vise ljudi, sigurno je da moze doci do pogorsanja eoidemioloske situacije”, kaze professor dr Zarko Rankovic, clan Gradskog staba.

                                Isti apel se odnosi se i na poslodavce pre svega na one u usluznim delatnostima.

                              “ Vlada Republike Srbije je jasno rekla das vi zaposleni moraju koristiti maske i rukavice, a da kupci imaju, takodje, zastitne maske.Moraju se koristiti i dezinfekciona sredstva, a obezbedjenje u trznim centrima mora da void racuna o tome koliko se osoba nalazi u oredjenom prostoru. Taj broj je odredjen velicinom prostora”, kaze Rankovic.                                Nadzor nad poštovanjem propisa sprovodiće republičke inspekcijske službe koje će kontrolisati ugostiteljske, trgovinske i uslužne objekte, dok su za kontrolu zabrane masovnijih okupljanja u parkovima, keju i drugim javnim površinama u Nišu, zadužena gradska komunalna policija i komunalni inspektori Gradskih opština

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.