Šezdeset novih sadnica ozelenjavaju Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Mar.2024, 20:47

Šezdeset novih sadnica ozelenjavaju Niš

Grad Niš je dobio značajnu donaciju u vidu više od 60 sadnica drveća u okviru akcije "Za šumu u tvom kraju", novog ciklusa ozelenjavanja. Ova inicijativa, koju je podržala kompanija DDOR iz Novog Sada, ima za cilj očuvanje prirode i stvaranje zelenijeg okruženja za buduće generacije.

Sadnja novog drveća u ulici Generala Miloja Lešjanina i na novom trgu kod Beogradske kapije protekla je u prisustvu Vladislave Ivković, pomoćnice gradonačelnice za komunalne delatnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Ona je izrazila zahvalnost kompanijama koje doprinose očuvanju životne sredine.

Prema njenim rečima, jedan od prioriteta Grada je ozelenjavanje, kao i izgradnja novih parkova i drvoreda. U poslednje vreme, izgrađen je novi park kod tržnog centra "Delta planet", dok su parkovi kod Suda i Pravnog fakulteta rekonstruisani. Za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija najvećeg parka Čair.

Nebojša Bogdanović, direktor filijale DDOR-a u Nišu, istakao je da su oni do sada podržavali razne sportske i kulturne manifestacije, kao i kroz donacije protivgradnih raketa. Sada su se odlučili da pomognu u poboljšanju životne sredine, te su se pridružili akciji ozelenjavanja.

U prethodne tri godine, više od 5.000 stabala je zasađeno širom grada, što predstavlja značajan doprinos očuvanju prirode i stvaranju zdravijeg i lepšeg okruženja za građane Niša.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.