Savez za Srbiju Niš podržava penzionere

Izvor: JUGpress.com, 31.Okt.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju Niš podržava penzionere

NIŠ

 Savez za Srbiju-Niš daje punu podršku zahtevima Udruženja sindikata penzionera Srbije, Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i svim penzionerima koji su oštećeni i čija su stečena prava uskraćena.

“Aktuelna vlast godinama unazad obmanjuje penzionere obećanjima o povećanju penzija, ne vodeći računa o inflaciji i sve manjoj kupovnoj moći. SNS je osiromašila 76.000 niških penzionera, neusklađivanjem penzija i urušavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << penzionog sistema, ignorisala ustavne obaveze povraćaja delova penzija koji nisu isplaćeni po Zakonu o privremenom uređivanju načina isplate penzija. Smatramo da ova vlast manipuliše  penzionerima i javnošću u vezi ukidanja o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO”, kaže se u saopštenju Saveza za Srbiju Niš.

Danas su penzioneri ti koji trpe pogubne greške Vlade, oni danas zajedno sa mladima koji nemaju posao snose najveći teret finansiranja i njihovih sopstvenih porodica i sebe lično.

Kako se kaže u saopštenju Savez za Srbiju-Niš podržava zahteve:

–           Da Vlada Srbije NSS predloži zakone kojima bi se regulisao povraćaj neisplaćenih delova penzija od 2014. do 2018. godine, izmenio sastav Upravnog odbora Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje tako da u njemu većinu imaju predstavnici zaposlenih i penzionera i vraćanja redovnog usklađivanja penzija na osnovu Zakona o PIO.

–           Da Vlada Srbije pod hitno pokrene javnu raspravu o reformi penzijskog sistema Srbije koju u ovom trenutku netransparentno i bez dijaloga sa zaposlenima, penzionerima i poslodavcima sprovodi, a na štetu osiguranika – zaposlenih i penzionera.

–           Da Ustavni sud, u skladu sa aktom koji su dostavili poslanici Narodne skupštine Srbije, izvrši ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

–           Da javni servis RTS organizuje emisije – sučeljavanja o položaju penzionera u Srbiji, reformi penzijskog sistema, neusklađivanju i smanjivanju penzija.

Pored toga, Savez za Srbiju-Niš zahteva da Vlada Srbije prekine sa praksom manipulisanja visinom i isplatom penzija kao metodom u izbornoj kampanji – stoji u saopštenju Saveza za Srbiju koji u celosti prenosimo.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.