Izvor: JUGpress.com, 16.Sep.2021, 18:27

SSP: Dejan Bulatović stigao na Suvu planinu sa cisternom vode

 NIŠ-GADŽIN HAN

„Da ministar Nedimović svoje radno vreme posvećuje stranačkoj propagandi, dok za poljoprivredu ne mari, u to smo se uverili bezbroj puta. Poslednji primer te nebrige ogleda se u tragičnoj situaciji na Suvoj planini, gde već danima krdo od 800 krava i 200 divljih konja nema gde da se napoji, jer je jedini izvor potpuno presušio. Reke su u cevima, a životinje bez vode. Zato pitamo ministra Nedimovića, koju će to hitnu meru doneti, koja će da zaštiti životinje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i stočare od ove katastrofe?“, rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović prilikom posete Suvoj planini sa aktivistima SSP iz Niša.

 „1000 žednih grla nema gde da se napoji! Divlji konji, koji su zaista biser, ne samo ove planine već cele Srbije su u lošem stanju, jer je pojilo presušilo. Okolna sela takođe muče muku sa pijaćom vodom koje nema ni za osnovne potrebe, a kamoli da se napoji stoka. Zato pitamo nadležne, gde je voda? Gde su reke i izvori? Zašto zemlja toliko bogata čistom pijaćom vodom dolazi u situaciju da su joj česme presušile?“, upitao je Bulatović. „Hitno zahtevamo od nadležnih da reše problem vodosnabdevanja u ovom kraju, kako se ne bi nanela šteta stočnom fondu Suve planine veća nego što već jeste. Ove životinje su naše blago. Stočarstvo u Srbiji je ionako već na izmaku snage i poslednje što se smelo dozvoliti jeste da ovolika stoka nema gde da se napoji. Zadnji je trenutak da se ministar poljoprivrede trgne iz dubokog sna u kome provodi već drugi mandat“, zaključio je Bulatović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Potpredsednik SSP pozvao ministra poljoprivrede Srbije da radi svoj posao

Izvor: Danas, 16.Sep.2021

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović stigao je danas na Suvu planinu sa cisternom za vodu i optužio ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića da svoje radno vreme posvećuje stranačkoj propagandi, dok za poljoprivredu ne mari.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.