Izvor: JUGpress.com, 27.Feb.2021, 16:00

SRS: Zahtevamo više novca za poljoprivredu!

VLADIČIN HAN

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke obaveštava javnost da je pažljivo proučio Odluku o budžetu opštine Vladičin Han za 2021. godinu. Pomenutim budžetom predviđeno je da će plate zaposlenih građane opštine Vladičin Han koštati preko 143 miliona dinara, saopštila je ta stranka.

“Istovremeno, za poljoprivredu i ruralni razvoj naprednjačka vlast je iz opštinskog budžeta izdvojila svega 6 miliona dinara; preciznije 6.200.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Zanimljivo je da je naprednjačka vlast na ime tekuće budžetske rezerve opredelila gotovo 22 miliona dinara. Reč je o sredstvima koja se koriste za neplanirane svrhe ili za svrhe za koje nije bilo obezbeđeno dovoljno sredstava.

Mi, srpski radikali, smatramo da je ovakvo ponašanje naprednjačke vlasti u Vladičinom Hanu skandalozno i da predstavlja jasan pokazatelj da naprednjačka vlast ne ume da odredi prioritete u vođenju opštine. Jedan od prioriteta u vođenju opštine Vladičin Han trebalo bi da bude očuvanje sela, razvoj poljoprivrede i stvaranje uslova za ostanak ljudi na ognjištima svojih predaka.

Pametna vlast bi novac usmerila za pomoć porodicama sa decom, mladim bračnim parovima, preduzetnicima i penzionerima sa niskim primanjima, a ne na plate i tekuću budžetsku rezervu.

Podsećamo lokalnu naprednjačku vlast da je 2019. godine u Vladičinom Hanu rođena 151 beba, dok je broj umrlih 295.

Mi, srpski radikali, mišljenja smo da se pod hitno mora pristupiti izmenama opštinskog budžeta kako bi se ova bruka uklonila i kako bi se pod hitno pomoglo svim mladim bračnim parovima, a pogotovo kako bi se pomogao razvoj poljoprivrede. To je jedini način da se Vladičin Han spasi od propasti. Besmisleno je milione dinara izdvajati za džepove članova opštinske vlade”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.