Izvor: Medijski istraživački centar, 10.Sep.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi i Rusi zajedno gasili požar na vežbi

Srpske i ruske jedinice za reagovanje u vanrednim situacijama zajednički su danas na Oblačinskom jezeru kod Merošine na jugu Srbije pokazale kako se gasi požar.
 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije izveli su zajedničku vežbu gašenja požara kojoj su prisustvovali zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin .
Konuzin je rekao novinarima da je vežba pokazala da je saradnja ministarstava dve države dobila ozbiljan i čvrst karakter, a da će zajednički projekat formiranja regionalnog centra za vanredne situacije u Nišu biti završen uskoro.
Dve ruske letelice za gašenje požara krajem avgusta su sletele na niški aerodrom 'Konstantin Veliki', gde će iz preventivnih razloga biti stacionirane do 12. septembra, kako bi pomogle u slučaju novih vatrenih stihija u Srbiji i zemljama u okruženju.
To su avion 'berijev 200" koji može da ponese više od 12 tona vode i helikoper 'Mi 26", čiji kapacitet je najmanje 15 tona vode, a služiće za gašenje požara u Srbiji, ali i u zemljama u okruženju.
Na niškom aerodromu su i u protekle dve godine, u okviru priprema za formiranje regionalnog Centra za vanredne situacije, bile desetak dana smeštene dve ruske letelice za gašenje požara sa odgovarajućom posadom.
Projekat formiranja Centra za vanredne situacije u Nišu, koji je namenjen za reagovanje u slučaju požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda ne samo u Srbiji, već i u okruženju, pokrenuli su resorni srpski i ruski ministri, Dačić i Sergej Šojgu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusko - srpska vežba gašenja požara

Izvor: Mondo, 10.Sep.2011

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije danas su na obali Oblačinskog jezera kod Merošine uspešno izveli zajedničku vežbu gašenja požara.

Nastavak na Mondo...

Nije ruska vojna baza nego centar za vanredne situacije

Izvor: Medijski istraživački centar, 10.Sep.2011

Međunarodni centar za reagovanje u vanrednim situacijama, koji će Srbija i Rusija osnovati u Nišu potreban je celom regionu, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.. 'U inostranstvu drže otvorene oči kada je ova naša saradnja u pitanju, jer se boje da se tu ne formira neka...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Vežba gašenja požara

Izvor: RTS, 10.Sep.2011

Na obali Oblačinskog jezera održana zajednička pokazna vežba gašenja požara, koju su izveli Sektor za vanredne situacije i helikopterske jedinice MUP-a Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije...

Nastavak na RTS...

Rusko-srpska vatrogasna vežba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2011

MEROŠINA -..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije danas su na obali Oblačinskog jezera kod Merošine uspešno izveli zajedničku vežbu gašenja požara...Vežbi su prisustvovali zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zajedno gasili požar

Izvor: Politika, 10.Sep.2011

Srpski i ruski spasioci demonstrirali veštinu gašenja požara i spasavanja u akciji „Oblačinsko jezero 2011“..Niš – Po drugi put za nepunih godinu dana, na zajedničkoj pokaznoj vežbi i gašenju požara, bili su zajedno vatrogasci i spasioci iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i...

Nastavak na Politika...

SRBI I RUSI GASILI POŽAR

Izvor: Kurir, 11.Sep.2011, 08:22

MEROŠINA - Ivica Dačić, ministar policije, prisustvovao je juče vežbi gašenja požara na obali Oblačinskog jezera kod Merošine. Vežbu su izveli srpski vatrogasci s kolegama iz Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Cilj je bila promocija zajedničkih aktivnosti dva ministarstva u zaštiti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.