Rođendan SPS proslavljen bez uobičajenog glamura

Izvor: juGmedia, 19.Okt.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendan SPS proslavljen bez uobičajenog glamura

VRANJE- Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Vranju proslavio je 26. godina postojanja u maloj sali Omladinskog saveza, po prvi put u ulozi opozicije, budući da je levičarsko opredeljenje suvereno vladalo 71 godinu u gradu pod Pržarom.

Uz prisustvo predstavnika pojedinih političkih opcija i raznih udruženja, upadljivo je bilo odsustvo visokih funkcionera partije, koji ranijih godina nisu izostajali.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << razliku od prethodnih organizacija, kada je ovakav događaj bio organizovan u prostorima koji može da primi više stotina, pa i hiljade građana, sala Omladinskog saveza,  iako ispunjena, odavala je utisak nekakvog sporednog događaja.

Na početku svečanosti pročitan je telegram potpredsednika SPS, Branka Ružića koji je čestitao dan osnivanja ovog političkog odbora u Vranju, dok je predsednik partije , Ivica Dačić samo čestitao dan socijalistima, bez ikakve poruke.

A kako se prošle godine slavilo pogledajte dole.

Zoran Antić, prvi čovek socijalista u Vranju i član predsedništva SPS, odsustvo visokih funkcionera opravdao je radnim zadacima koje izvršavaju sa premijerom Srbije, ali i napomenuo da to ne znači i izostanak podrške.

“Mi sada radimo i egzistiramo u posebnim uslovima i to će tražiti značajno drugačiji tip akcije kojom bi partija posle 26 postojanja nastavila da postoji i radi” rekao je Antić uz želju da se SPS “što pre, hitnije, snažnije, moćnije, jači” vrati na vlast u lokalnoj samoupravi.

Muzika sa razglasa zamenile je dosadašnju praksu dovođenja raznih pevača, a sala se nakon obraćanja Zorana Antića, vrlo brzo prepolovila .

Miroljub Stojičić, bivši predsednik GrO ne misli da je podrška central ovog puta izostala.

“Centrala i dalje računa na Vranje kao jak centar SPS, to se vidi po čestitkama koje su stigle od najužeg rukovodstva. Jedinstvo je prisutno u stranci, ali u ovom periodu treba očekivati dolazak nekih mladih snaga kako bi nam ukazali gde smo grešili” rekao je on.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.