Rekonstrukcija Dušanove ulice po planu

Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Dušanove ulice po planu

NIŠ

Radovi na delu ulice Cara Dušana, jedne od najprometnijih u Nišu, ne prekidaju se iako je temperatura ispod nule. Uklanjaju se ivičnjaci a predstoji sređivanje trotoara, zamena kolovoza i postavljanje kružnog toka na raskrsnici kod kafića “Imidž”. Kružni tok će imati radijus 12 metara. Biće dve saobraćajne trake, jedna od 3, 5, druga 4 metra.

Radovi na sređivanju dela ulice Cara Dušana, između ulica Vojvode Mišića i Nikole Pašića (kod Dušanovog bazara), >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << počeli su 18. novembra, a plan je da se u najkraćem roku od 90 dana, do sredine februara, završe. Radi se na potezu dužine  430 metara, širine 8 metara. U toku je rekonstrukcija dela Dušanove raskrsnice sa Hajduk Veljkovom ka raskrsnici sa Prvomajskom ulicom.

„Godinama unazad izvođači radova nisu poštovali rokove, pa tako imamo stadion koji još nije završen. Ja ne bih nikog lično prozivao, samo želim da kažem da treba da se poštuje dinamika i predmet ugovora. Od vas tražim da to poštujete, a ako postoji neki problem, da me na vreme obavestite. I da se više nikad ne desi da ulice budu raskopane, počne da se radi, a onda ostane tako do proleća.  Narod ne može da prođe, saobraćaj zaustavljen,  ljudi se povređuju. Ne sumnjam da će biti problema, ali sam dužan na samom početku da skrenem pažnju da potpisani ugovori i rokovi moraju da se poštuju“ ,kazao je gradonačelnik Niša, darko Bulatović, prilikom obilaska radova.

Milutin Gašević, direktor Preduzeća za puteve kazao je da je ova firma do danas sve rokove ispoštovala pa će tako i ova ulica biti puštena u saobraćaj moguće i pre roka.

Investitor radova je Grad Niš kroz program uređivanja zemljišta za 2016. godinu, a radove izvodi „PZP TRACE NIŠ“ . Vrednost kompletnih  radova je 23 miliona dinara. Nadzor obavlja JP Direkcija za izgradnju grada.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.