Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2023, 20:10

 „Refleksija“ u Narodnom pozorištu Niš

NIŠ

Predstava Refleksija odigraće se u Narodnom pozorištu u Nišu u nedelju 29. januara od 20 sati. Predstava je nastala u koprodokuciji Contra Dance Studio iz Niša i Teatar benda. Ideja za predstavu je nastala tokom zajedinčkog rada na mjuziklu, shvativši da bi udruženi mogli da se oprobaju u stvaranju muzičkog-plesnog spektakla. Pored dugogodišnjeg iskustva u muzičkoj, kao i umetnosti plesa, jedan od kvaliteta ove grupe jeste što je započeta kao lokalna ideja u cilju daljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ujedinjavanja umetnika iz Niša i ostalih oblasti.

                                  Koreografiju i scenski pokret potpisuje Danica Ničić.

                                  Predstava ,,Refleksija" je koreo-drama koja prati jedan dan života mladog i talentovanog plesača. Prikazuje njegovu odlučnost da stremi ka svom cilju, bez obzira na poteškoće i prepreke kojima ga sasvim običan dan izaziva. Razočarenje, sumnja u sebe, strah, bol, ali i nada, želja, snaga, su samo neka od stanja sa kojima se ljudi susreću, pa tako i glavni junak. Naše nacionalne, kulturološke, socijalne i individualne razlike briše činjenica da svako nosi svoj teret, brine, uzdiže se i ponovo pada. Zato se ova predstava tiče svakog pojedinca.

                               Kroz ples, jednu od najdelikatnijih i najplemenitijih umetnosti, prikazuje se unutrašnja borba i suočavanje sa sopstvenim odrazom. Ali i to kako se nikada ne sme zanemariti značaj osmeha, pružene ruke i prijateljstva. Potrebna je hrabrost zaviriti u sebe i zagrliti sopstvenu refleksiju, ali je najveci uspeh nadvladati osobu koja si nekada bio.

                          Plesači u predstavi su: Danica Ničić, Anđelija Ćulibrk, Anja Tonsa Milovanović, Atina Vasović, Željko Tasić, Matija Lekić, Petar Ščepihin, Aleksa Stojiljković, Nikita Kostić.

                         Muzičari: Nenad Tančić (bubnjevi), Predrag Branković (bas gitara), Goran Savić (gitara), Aleksandar Stevanović(klavijatura), Marijan Cvetanović (truba), Nikola Stanojević (trombon), Filip Stipsić (saksofon).

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.