Raste broj obolelih od korone - opet iznad 2%

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2020, 16:46

Raste broj obolelih od korone - opet iznad 2%

Broj onih kod kojih je u posednja 24 sata registrovan virus korona je 82, a ukupno testiranih je 3.317 što daje procenat zaraženosti iznad 2%. Skok je zabeležen i juče, a prema podacima sa sajta covid19.rs, broj aktivnih slučajeva je 475. Jedna osoba je preminula.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije popeo se na 11.823, a zvanična statistika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže da je izlečeno 11.348 ljudi.

Sa još jednim smrtnim slučajem u poslednja 24 sata, ukupan broj preminulih je 249, a procenat smrtnosti je 2,11 %.

Ipak, primetan je rast procenta zaraženih koji je opet iznad 2%, a u najboljim danima nakon ukidanja vanrednog stanja bio je oko 0,5%.

Epidemiolog Bratislav Tiodorović je rekao da nema razloga za brigu i da se oscilacije u broju zaraženih očekuju i naredne dve nedelje.

Nalazimo se u situaciji kad moramo očekivati oscilacije, i povećanje i smanjenje broja novootkrivenih pozitivnih - rekao je Tiodorović za Televiziju Prva.

Do kraja meseca bi trebalo, kako kaže, da se uđe u stabilnije stanje.

Krizni štab, čiji je i on član, ukinuo je limit u broju okupljenih građana na otvorenom, a relkasirane su još neke mere.

U niškom Kliničkom centru broj hospitalizovanih zbog korone je nepromenjen. Ukupno ih je 50, dok je jedan na respiratoru i u teškom stanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Velikoj Britaniji u poslednja 24 sata preminulo 77 osoba

Izvor: Blic, 07.Jun.2020

Virus korona u Britaniji odneo je ukupno 40.542 života, nakon što je taj broj danas povećan za 77 novih smrtnih slučajeva, saopštila je Vlada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.