Radnik stao u Beogradu, Zvezda u finalu Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2021, 20:46

Radnik stao u Beogradu, Zvezda u finalu Kupa

Fudbaleri surduličkog Radnika nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije pošto su u polufinalnom duelu poraženi na stadionu “Rajko Mitić” od Crvene zvezde rezultatom 2:1. Izabranici Slavoljuba Đorđevića bili su u zaostatku od dva gola na poluvremenu, ali je na startu drugog dela Makarić doneo nadu gostima. Finiš meča pripao je Surduličanima, ali su fantastični udarci Danoskog i Milovanovića završili na prečki, a sa njima i nade o plasmanu Radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u finale.

Crvena zvezda je od starta susreta preuzela inicijativu, a dovoljno o tome govori podatak da je Radnik jedinu pravu šansu u ovom delu igre imao na polovini prvog dela. Izabranici Dejana Stankovića su već u 2. minutu stekli prednost, pošto je nakon kornera Kange najviši u skoku bio Milunović i smestio loptu iza leđa Ranđelovića.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu, a sjajnu priliku je propustio Falćineli, kada je u situaciji jedan na jedan bolji bio golman Radnika.

Surduličani su se oslobodili pritiska polovinom prvog poluvremena, a najbolju šansu imao je Milan Makarić. Njegov šut sa ivice kaznenog prostora odbranio je Borjan i poslao loptu u korner.

U 34. minutu domaćin je duplirao svoju prednost. Odlično je sa leve strane centrirao Ben, a iz peterca pogodio Dijego Falćineli za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na startu drugog dela Radnik je dobio nadu. Stanković se sa desne strane stuštio u kazneni prostor Zvezde. Prevario je Rodića, a potom uspeo da uputi šut ka golu. Sporu loptu je zahvatio Milan Makarić pre Borjana i matirao čuvara mreže Zvezde za 1:2 u 51. minutu.

Ponovo je nakon sat vremena igre pretila Zvezda, ali je sa gol linije glavom intervenisao defanzivac gostiju nakon pokušaja Milunovića i Sanoga. Usledila je dobra šansa da Radnik poravna rezultat, ali centaršut Danoskog nije iskoristio Stamenković, prebacivši gol Borjana iz izgledne situacije.

U završnih 10 minuta viđene su dve najbolje šanse za Radnik. Nakon centaršuta Makarića sa desne strane u 85. minutu, fantastično je loptu prihvatio Danoski i šutirao levom nogom, ali je ista završila na prečki. Nije ovo bio jedini put da se tresla greda ispod severne tribine Marakane. U sudijskoj nadoknadi vremena Stamenković je uputio centaršut, odlično je šutirao Milovanović, ali su Zvezdu penala spasili Borjan i prečka.

Na kraju, Radnik nije imao sreće da kao u ranijim susretima u Kupu uspe da se vrati u meč i izbori jedanaesterce. Međutim pokazao je tim Slavoljuba Đorđevića još jednom zbog čega najprijatnije iznenađenje ovogodišnje fudbalske sezone u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.