Radnici protestom brane stranački neposlušnog direktora

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici protestom brane "stranački neposlušnog" direktora

Stotinak radnika Javnog komunalnog preduzeća Komrad okupilo se ispred Gradske uprave u Vranju pre početka sednice Skupštine Grada na kojoj bi zvanično trebalo da bude smenjen direktor ovog preduzeća Momir Stojiljković. Smenu su inicirale Stojiljkovićeve stranačke kolege iz SNS, a kako saznajemo razlog je "stranačka neposlušnost".

Predstavnici sindikata pre obraćanja su neformalno rekli da je na brojne radnike vršen veliki pritisak da ne dođu na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << protest i iskažu podršku direktoru, a da mnogi nisu čak ni fizički pušteni da prisustvuju skupu. Inače, sindikati iz ovog preduzeća već su napisali dopis predsedniku Srbije, premijerki, gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada u kome iznose podatke o poslovnom uspehu preduzeća od kada je Stojiljković na njegovom čelu.

foto: I. M. Na protestu se pojavio i trener i prvi čovek vranjskog Dinama Dragan Antić Recko zajedno sa fudbalerima ovog fudbalskog kluba kako bi, kaže, pružio podršku.

Još uvek aktuelni direktor JKP Komrad Momir Stojiljković ispraćen je ovacijama i aplauzom kada se pojavio. On se zahvalio radnicima na podršci, kao i građanima Vranja koji su potpisali peticiju protiv njegove smene. Potpis na peticiju je, kaže Stojiljković, stavilo oko 3.000 Vranjanaca.

Napomenuo je i da nikada nije bio protiv odluka stranke ukoliko su smislene što ovoga puta, ističe, nije slučaj.

Podsetimo, mandatsko-imunitetska komisija Skupštine podnela zahtev za razrešenje Stojiljkovića sa mesta direktora JKP Komrad, a za danas je zakazana vanredna sednica Skupštine Grada na kojoj se očekuje da se odlučuje o njegovoj smeni.

Inače, Stojiljković je već ostao i bez stranačke funkcije, te više nije potpredsednik vranjskih naprednjaka.

Uskoro opširnije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest radnika JP Komrad: Ne damo Mošu !

Izvor: VOM.rs, 15.Maj.2019

Protest radnika JP Komrad: Ne damo Mošu !. . Radnici JP Komrad, njih stotinak okupili su se ispred Gradske uprave kako bi protestom sprečili najavljenu smenu direktora ovog preduzeća Momira Stojiljkovića Moše. Radnici su u više navrata skandirali “Ne damo Mošu”, a kasnije su im se protestu...

Nastavak na VOM.rs...

Vranjska vlast smenila "stranački neposlušnog" direktora

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2019

I pored peticije i protesta zaposlenih iz JKP Komrad ispred zgrade Skupštine, odbornici vladajuće većine u Vranju smenili su danas Momira Stojiljkovića, dosadašnjeg direktora ovog preduzeća, a za vršioca dužnosti izabran je Zoran Dimitrijević, diplomirani ekonomista, takođe kadar SNS-a...Nakon...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.